- Annons -

Johannes stark: ”Intensivt och lärorikt”

Johannes Stark hade 2021 lite av en genombrottssäsong. Han körde bra både i Bauhausligan och Allsvenskan. Någonting han tar med sig in i nästa säsong.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Intresset för speedway fick Johannes när han för första gången fick testa att köra.

– Jag blev intresserad av sporten när jag fick testa att köra. Jag körde första gången när jag var nio år gammal på Smedernas speedwayskola, säger Johannes Stark.

Han är nöjd med säsongen 2021, även om den var intensiv och tuff.

– Årets säsong var väldigt intensiv men ändå väldigt lärorik för min del. Jag fick väldigt mycket förtroende från mina klubbar och är väldigt nöjd.

- Annons -

Till säsongen 2022 tar Johannes bland annat med sig det som han gjort bra.

– Såklart tar jag med mig det jag har gjort bra. Även misstagen tar jag med mig, det gör att man lär sig nya saker och kan förbättras.

Under säsongen som gick såg vi flera gånger prov på att Johannes aldrig gav sig och kämpade stenhårt i heaten. Någonting som gav resultat. När han får svara på hur han skulle beskriva sig som förare så är svaret att han är en fighter.

– Jag skulle beskriva mig som en envis fighter som väldigt sällan ger upp. Krigar i 4 varv. Jag är också väldigt ödmjuk och bryr mig mycket om mina lagkamrater.

- Annons -

Johannes bästa minne från karriären så här långt är årets säsong.

– Det är nog det här året, jag fick åka i Bauhausligan hela säsongen och gjorde någorlunda bra ifrån mig i Allsvenskan.

Johannes svarar lite skämtsamt på vad han har för mål med karriären. Känslan är dock att det inte är något snack som att han är målmedveten.

–Alla har väl samma mål, annars håller vi väl på med fel sport haha? Mina mål håller jag för mig själv, jag tar små steg i taget och försöker alltid utvecklas, avslutar Johannes Stark

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna