- Annons -

Jerker Eriksson: ”Den värvningen är jag nöjd med”

Ikväll inleds den svenska säsongen även för Smedernas del. Lagledare Jerker Eriksson berättar vad han har för förväntningar och mål med den stundande säsongen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

En ny säsong står för dörren. Om några timmar går tejpen upp för det första heatet i Bauhausligan på Eskilstuna motorstadion den här säsongen. Men vi börjar med att summera säsongen 2021.

– Det var en helt okej säsong för vår del, vi fick väl kanske en lite väl enkel resa i grundserien tack vara att vi var det enda laget som körde med ordinarie lag hela säsongen. I finalen fick vi ett kvitto på att vi inte riktigt räckte till mot ett bra lag som hade toppat formen. Dackarna var klart bättre.

Det finns en del saker som laget ska ta med sig in i årets säsong.

- Annons -

– Vår inställning vill jag se att vi tar med oss. Vi genomförde serien väldigt bra och det ska vi göra även i år. Sedan gäller det att vi är som bäst när det gäller. Det var vi väl inte riktigt förra året.

Det blir ett delvis nytt lag för Smederna 2022. Det beror på fler saker.

– Det var några förändringar som vi ville göra även om vi ville ha de flesta kvar. Vi erbjöd Chugunov och Lebedevs nya kontrakt men de tyckte att konkurrenssituationen blev för tuff. Vi har minskat konkurrenssituationen i laget nu efter det genom att ha en mer given femma. Det är möjligt att vi är lite tunna 1-5 om vi får en skada men jag tycker att laget ser bra ut.

Målsättningen med årets säsong är tydlig.

- Annons -

– Målet är att vinna, får vi vara skadefria så har vi ett jättebra lag. Jag hoppas att vi kan nöta vidare på det vi byggt på flera år nu. Som sagt det gäller att vara bäst när det gäller. Det är en väldigt jämn serie.

Det finns några förare som Jerker tycker att man ska hålla ögonen på i hans lag.

– Dan Bewley är en värvning som jag är väldigt nöjd med, han har stor potential att höja sig. Jag är även nöjd med att ha fått in Joel Andersson från Kumla, det är en förare som jag tror kan bidra med mycket till vårt lag. Wojdylo tycker jag man ska hålla ett öga på också, han kan nog passa bra på vår bana.

Daniel Bewley är en av förarna som man ska hålla ögonen på i årets Smedlag.

Vilka vinner om du inte får säga ditt lag?

– Jag brukar ju aldrig tippa andra lag men om jag måste så säger jag Lejonen eller Västervik. Men man vet aldrig, med transferkort kan det bli stora förändringar, avslutar Jerker Eriksson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna