- Annons -

Jämnt och spännande i Målilla – En oviss match som avgjordes sent

I ett soligt Målilla tog Dackarna emot Smederna i ett på förhand spännande möte. Det visade sig stämma, det blev en mycket jämn match.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När Dackarna och Smederna gjorde upp i Målilla bjöds vi kanske inte på den bästa racingen. Men vi bjöds åtminstone på spänning och ett sent avgörande, det sistnämnda är i publikens smak.

Dackarna fick en riktig smakstart när Maciej Janowski och Ludvig Lindgren slog till med en femetta redan i det första heatet. I det alltid så viktiga reservheatet svarade Smederna med att ta en fyrtvåa. I det fjärde heatet kom Smederna ifatt efter en fyrtvåa.

Matchen fortsatte att vara jämn, så jämn som den kan vara. Inget av lagen lyckades få någon som helst ledning. Tre raka heat slutade 3–3 efter att Smederna käkat in Dackarnas ledning från heat 1.

- Annons -

I det åttonde heatet lyckades Dackarna återta ledningen efter en femetta. Det gav 26–22 på tavlan. Efter att Smederna tog en fyrtvåa i heat nio och det tionde heatet slutat 3–3 gick vi till paus med ställningen 31–29.

Det elfte heatet slutade 3–3, därefter slog Smederna till med sin första femetta för kvällen. Det gav en ledning med 35–37 till gästerna. Dackarna ville inte vara sämre, i det trettonde heatet kontrade de med en femetta. Den som är snabb på matte kan räkna ut att ställningen inför nomineringsheaten var 40–38 till hemmalaget.

I det fjortonde heatet ordnade Robert Lambert och Maksym Drabik en femetta till gästerna. Med andra ord så krävdes det övervikt i sista heatet för att Dackarna skulle få med sig poäng från kvällen. Dackarna hade ett sista ess i rockärmen, efter en riktigt fin förstasväng i det femtonde heatet kunde Maciej Janowski och Daniel Bewley säkra en femetta i kvällens sista heat.

Det räckte till en hemmaseger med 46–44 inför 3007 åskådare.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Matchresultat
Dackarna: 46 poäng
1. Maciej Janowski, 12+2 poäng
2. Ludvig Lindgren, 3+2 poäng
3. Rasmus Jensen, 7+2 poäng
4. Dan Bewley, 10+2 poäng
5. Andzejs Lebedevs, 9 poäng
6. Avon Van Dyck, 0 poäng
7. Filip Hjelmland, 5+1 poäng

Smederna: 44 poäng
1. Robert Lambert, 10+2 poäng
2. Michael Jepsen Jensen, 2 poäng
3. Jaimon Lidsey, 9 poäng
4. Kacper Woryna, 8+1 poäng
5. Maksym Drabik, 9 poäng
6. Joel Andersson, 1 poäng
7. Philip Hellström Bängs, 5 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna