- Annons -

Jacob Thorssell: ”Trivs bra med mitt upplägg”

Jacob Thorssell gjorde 2021 en bra säsong och var en stor del i att Dackarna tog sitt efterlängtade SM-guld. Nu ser Åtvidabergssonen fram emot en ny säsong.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När jag når Jacob är förberedelserna inför säsongen i full gång. Han ligger i med sin träning, denna vecka är det längdskidåkning i Lindvallen som gäller.

Innan vi blickar framåt ska vi dock summera den gångna säsongen, en säsong som Jacob är mycket nöjd med.

– Det var en bra säsong både för egen del och för lagen jag körde i. Det var skönt att äntligen få vinna med Dackarna. Jag tog bra med poäng och tog heatledarrollen på ett bra sätt, säger Jacob Thorsell.

- Annons -

Till kommande säsong har Jacob som mål att fortsätta på den inslagna vägen.

– Jag tycker att det har gått bättre och bättre de senaste åren efter att jag tog ut mina plattor i ryggen. Jag vill fortsätta att ta steg och bli bättre och bättre. Det vore kul att få kvala in i GP-serien och EM-serien. Fortsätter jag på den inslagna vägen och får vara skadefri tror jag att jag har stora chanser.

Blir det någon press nu när fjolåret var så bra?

– Det tycker jag inte, man har kört så länge nu så jag har lärt mig hur man kopplar bort de tankarna.

- Annons -

Dackarna vann som bekant ett efterlängtat SM-guld 2021, 2022 är siktet inställt på att försvara det. Jacob berättar vad han tror blir viktigt för att det än en gång ska bli guldfirande i Målilla.

– Det gäller att vi har lite stolpe in och att alla i laget gör sitt. Jag tycker att det ser bra ut med Ludvig Lindgren och Woentin på reserven. Kan jag och Rasmus höja oss ytterligare en nivå så ser det bra ut.

Rasmus Jensen och Jacob Thorssell var en riktigt giftig duo på Skrotfrag Arena 2021. De trivs verkligen med att köra tillsammans.

– Det är jäkligt kul att det gick så bra för oss förra året. Han är en bra kille och vi är väldigt bra vänner även utanför banan. Jag hoppas att vi kan göra det lika bra eller till och med bättre 2022.

2022 kommer Jacob köra för Dackarna i den svenska Bauhausligan och Opole i den polska tredjeligan.

– Det är tufft även i tredjeligan i Polen, vi gjorde en bra säsong 2021 men tyvärr räckte det inte till ett avancemang. I år hoppas jag verkligen att vi kan gå upp. Pontus Aspgren kommer också att köra för klubben i år, jag ser fram emot att köra med honom. Jag har bestämt att tävla lite mindre, det är bättre med kvalitet än kvantitet känner jag. Fokus ligger på mina två klubblag, GP-kval, EM-kval och Speedway of Nations. Jag trivs bra med det upplägg jag har, avslutar Jacob Thorssell.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna