- Annons -

Jacob Thorssell inför GP-challenge: ”Skulle betyda väldigt mycket”

Under lördagseftermiddagen avgörs GP-kvalet till nästa års säsong. Tävlingen körs i Gislaved, en av förarna som är med och slåss om platserna är Jacob Thorssell.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

16 förare gör under lördagen upp om tre platser i nästa års GP-serie. Det är en blandad kompott av förare där flera redan har gott om erfarenhet från GP-scenen. Tre av dem är dessutom redan med i årets GP-serie.

Jacob Thorssell är den enda svenska föraren på ordinarie plats, han ger oss förutsättningarna inför dagen.

– Det kommer bli extremt tufft, det är ju mycket som står på spel så det blir spännande. Det skulle betyda väldigt mycket att ta en GP-plats, det är det som alla är här för, säger Jacob Thorssell.

- Annons -

– Man måste ha en perfekt dag fem riktigt bra heat, inget strul och en riktigt bra dag, fortsätter han.

Det gäller att allting stämmer om man ska ta sig vidare.

Hur trivs du på den här banan?

– Jag hade väl inte den bästa dagen när jag var här med Västervik i tisdags, men det är ju bättre att ha den då än idag. Jag ser fram emot en ny chans idag.

Många förare som kör i dagens tävling är här och tävlar under säsongen i den svenska ligan. Det kan dock vara några skillnader på hur banan är idag och hur den är i seriespeedwayen.

- Annons -

– Svårt att säga, jag har inte varit här så mycket. Skillnaden är väl att det är tidigare på dagen och att det varit en träning på förmiddagen. Jag skulle tro att den är lite hårdare än vanligt.

Efter en tuff fjolårssäsong så har årets säsong gått bättre för Åtvidabergssonen. I hans svar låter det dock som att han har ännu mer att ge.

– Det har väl varit ganska okej, jag har presterat på en skaplig nivå hela säsongen. Det har varit lite mellanmjölk, helt okej skulle jag säga, avslutar Jacob Thorssell.

Tävlingen i Gislaved startar 16:00

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna