- Annons -

Indianerna satsar svenskt

Indianerna satsar 2021 på många svenska lokala förare och man kommer ha lag i alla serier. Peter Johansson berättar om hur de arbetar med svenska förare i klubben och vad han tror om den kommande säsongen.
Indianerna har säsongen 2021 kontrakt med sex stycken lokala förare till Elitserien. Man har ett lag i Allsvenskan där alla svenska förare som kör i Elitserien ska vara med. Man har dessutom ett lag i Division 1. Peter Johansson är lagledare för Elitserielaget och ger syn på vad han tror är nyckeln för en fungerande ungdomsverksamhet.
–Vi jobbar hårt med att få ungdomar att testa speedway. Vi har en prova på verksamhet flera gånger per säsong. När ungdomarna väl är intresserade har vi någonting som kallas för speedwayskola, den är till för att underlätta för förarna. Det är dyrt att hålla på med speedway och därför erbjuder vi att man får hyra utrustning. I speedwayskolan har vi aktiva och före detta aktiva förare från föreningen som lär ut. Det är ett bra sätt att bryta ner trösklarna till att börja köra. Ska vi ha utövare måste vi ha in nya personer som är intresserade och får en kvalificerad ingång till sporten, säger Peter Johansson

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Indianerna kommer som sagt även ha ett Allsvenskt lag 2021. Peter berättar att det har varit en ambition ända sedan han kom in i klubben att de också ska ha ett lag i Allsvenskan.
– Vi skulle ha lag i alla serier för att kunna ha en röd tråd och en progression. Det ska gå att köra på alla nivåer i Indianerna speedway. Allt från prova på till Elit ska man kunna köra på sin nivå. Vi måste ha ett lag där bredd förarna kan köra. Vi måste kunna bli självförsörjande på breddförare Sedan gör det ingenting om någon blir stortstjärna. Det är viktigt med lokal representation i A laget och då är det här rätt väg att gå. Elitserien ska aldrig bli en plantskola utan man måste visa resultat och det ges möjlighet när vi har ett eget Allsvenskt lag. Man kan ha utländska stjärnor men målet är att inte behöva några utländska mellanförare.

För att bli ännu bättre på att få fram talanger tycker Peter att Indianerna ska marknadsföra sporten mera lokalt och ha utbyten med andra sporter där man får prova på speedway. Det krävs även att man skaffar fler cyklar.
– Jag skulle även vilja att vi utbildar föräldrar att meka. Allt som underlättar är viktigt.

2020 kom Indianerna på en silverplats i Bauhausligan. Man valde att ge de svenska förarna så många åktillfällen som möjligt då inte Allsvenskan blev av. Peter förklara hur han ser på säsongen
– Alla fick chansen och lite olika många chanser beroende på vilken nivå man befann sig på. Sedan smalande vi ner konkurrensen efter ekonomiska och sportsliga förutsättningar. Vi följde vår plan och satsade på lokala förare kryddade med utländska stjärnor och det räckte till ett silver. Man är aldrig nöjd med ett silver när man är i final. I efterhand är jag stolt över att vi vann en medalj. Det var en speciell säsong och det var ibland svårt att få ihop lag på grund av coronatest från polen och andra restriktioner. Förarna ställde upp bra och det bygger på en ömsesidig respekt.

- Annons -

Ekonomin i klubben är helt okej. Indianerna gjorde ett plusresutlat även om det enligt Peter inte är så mycket att jubla över. Fjärde maj ska en ny säsong börja, coronapandemin gör det dock svårt att planera.
– Det är jättesvårt, förarna ringer ofta och frågar om jag har hört någongting. Det som är en trygghet är att vi vet att det går att tänka om och omförhandla kontrakt och faktiskt genomföra en säsong utan publik. Vi har garderat oss med en väldigt bred trupp.

Avslutningsvis undrar jag vilka Peter tycker att man ska hålla ögonen på i Indianerna 2021.
– Grahn-bröderna kan nog utvecklas mycket, båda hade en väldigt bra fjolårssäsong. Jag tror på alla våra svenska förare. Niels Kristian Iversen gör en målmedveten satsning för att komma tillbaka till GP serien. Iversen kan bli ett utropstecken. Om Jeppesen är frisk kommer han utvecklas och bli ännu bättre. Han är en spektakulär förare, avslutar Peter Johansson.

Adam Holman

Foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna