- Annons -

Imorgon börjar det vi alla har väntat på

Grundserien i all ära, men det är nu det roliga börjar. De sex bästa lagen ska göra upp om titeln Sveriges bästa speedwaylag 2021. Imorgon börjar det vi alla har väntat på.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Säsongen 2021 har bjudit på många bra matcher så här långt. Det blev en bättre grundserie än vad jag trodde på förhand. Om man ska hitta något att anmärka på så är det som jag skrivit om tidigare att lagen har kört med för många olika uppställningar och stundtals rena B-lag. Jag tror och hoppas att det blir bättre till nästa år.

Nog om grundserien, det är ett avslutat kapitel. Nu blickar vi framåt till det vi alla väntat på nämligen slutspelet. Som bekant är Smederna och Västervik redan klara för semifinal. Lejonen tar emot Dackarna på hemmabanan och Vetlanda beger sig till Hallstavik för att möta Rospiggarna.

Lejonen
1) Rohan Tungate
2) Robert Lambert
3) Jaroslaw Hampel
4) Oliver Berntzon
5) Nikolai Klindt
6) Linus Eklöf
7) Casper Henriksson

- Annons -

Dackarna
1) Maciej Janowski
2) Luke Becker
3) Jacob Thorssell
4) Tai Woffinden
5) Jason Doyle
6) Maximilian Bogdanowicz
7) Ricky Kling

Kommentar: Båda lagen ställer upp med starka lag. Sannolikt blir det en jämn match, som jag ser det finns det två viktiga matcher i matchen. Den mellan Oliver Berntzon och Jacob Thorssell och reservkampen mellan Eklöf och Bogdanowicz. För Dackarnas del kommer det krävas att deras stjärnor gör jobbet. För att Lejonen ska ha en realistisk chans att gå vidare kommer det nog krävas en seger med 10 poäng. Jag tippar att matchen slutar 48-42 till hemmalaget. Räcker det i Målilla? Tveksamt.

Rospiggarna
1) Patryk Dudek
2) Timo Lahti
3) Kai Huckenbeck
4) Kim Nilsson
5) Adrian Miedzinski
6) Anders Mellgren
7) Erik Gheorghe

Vetlanda
1) Brady Kurtz
2) Victor Palovaara
3) Tomasz Gapinski
4) Peter Ljung
5) Rune Holta
6) Filip Hjelmland
7) Robin Aspegren

- Annons -

Kommentar: Vetlanda kommer än en gång utan sina stjärnförare. Det öppnar upp för Rospiggarna som jag tror kommer vinna den här matchen med 51-39. Om Vetlanda har med sig sina stjärnor i Vetlanda återstår att se. Isåfall kan Rospiggarna behöva ett försprång. Som jag ser det är Rospiggarna betydligt starkare på position 2 och 4 i laget vilket sannolikt kommer att fälla avgörandet.

Jag hoppas på två bra matcher under morgondagen och att publiken sluter upp. Äntligen är det slutspel.

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna