- Annons -

Hur ska det här sluta Dackarna?

Att Dackarna har det tungt just nu skulle nog vara årets underdrift. Målillalaget får inte alls till det just nu.

- Annons -

Svenska mästare förra året, nästjumbo i år. Det går tungt för Dackarna i årets upplaga av Bauhausligan. Jag hade på förhand tippat regerande mästarna som femma i årets säsong. Då tänkte jag: ”nu kanske jag var lite väl hård, nog brukar Mikael Teurnberg få ihop laget allt”. Efter att laget nu har kört åtta matcher så har det visat sig att mitt tips var fel, med den skillnaden att laget rent av var sämre än jag trodde. Istället för att vara på femteplats så ligger laget på en sjundeplats.

Man kan säga att säsongen är lång, det är många matcher kvar. Fast är det verkligen det? Nog sjutton är det bråttom. Ska säsongen 2022 kunna beskrivas som någonting annat än ett fiasko så är det dags att börja vinna. Åtta matcher är körda, sex återstår. Ha då i åtanke att Dackarna har kvar tuffa matcher som Lejonen borta, Västervik borta och Indianerna borta. Det är inga matcher där man bara ställer ut cyklarna och hämtar poäng.

Jag vill vara tydlig med att jag känner med Dackarna, de har haft mycket oflyt i matcher som stått och vägt. Men det är en del av sporten, tur är någonting man förtjärnar.

Vad Mikael Teurnberg har i kikaren vad det gäller förstärkningar det vet jag inte. Vad jag däremot vet är att någonting måste hända om laget ska ha en chans på den sista slutspelsplatsen. För att så ska bli fallet krävs stolpe in, resten av säsongen. Det är inte många matcher kvar nu.

- Annons -
Mikael Teurnberg och hans Dackarna har lite att fundera på inför den avslutande delen av säsongen.

När det gäller tisdagens match mot Smederna finns inte så mycket att säga. Laget var efter sena återbud, numret för smått. Man var i underläge hela matchen och förlorade med 53–37.

– Vi fick en katastrofal start och då insåg man ju att det skulle bli jobbigt. Ska man kunna ge Smederna en match med de här förutsättningarna måste att köra på topp. Nu blev det mer att jobba för att hålla siffrorna nere, säger Mikael Teurnberg till Vimmerby Tidning.

Eskilstuna Smederna – 53 (82)
1. Robert Lambert – 9+2 (3,1,3,1*,1*)
2. Pontus Aspgren – R/R
3. Daniel Bewley – 12+1 (2*,2,3,1,2,2)
4. Grzegorz Zengota – 8+2 (1*,1,3,1*,0,2)
5. Kacper Woryna – 13 (3,3,3,2,2)
6. Michael Jepsen Jensen – 7+2 (3,2*,2*,0,0)
7. Joel Andersson – 4 (FX,3,1)

Dackarna – 37 (60)
1. Maciej Janowski – 7+1 (TT,0,1*,3,3)
2. Brady Kurtz – R/R
3. Rasmus Jensen – 17 (1,3,2,2,3,3,3)
4. Nicolai Klindt – 3 (0,1,0,1,1)
5. Jacob Thorssell – 7 (1,2,2,2,0,0)
6. Sammy Van Dyck – 1+1 (0,1*,0,0)
7. Ludvig Lindgren – 2 (2,0,0)

Resultat hämtat från speedway det är grejer det
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna