- Annons -

Hjelmland klar för Vetlanda: ”Väldigt roligt att få med honom”

Vetlanda är tillbaka i Allsvenskan, under fredagen meddelade klubben att de har gjort klart med fem förare. En av dem är Filip Hjelmland.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Vetlanda är efter att ha huserat ett år i division 1 klara för Allsvenskan. Lagbygget inför den kommande säsongen är i full gång. Klubben meddelade under fredagen att man har fem förare klara inför säsongen. En av dem är hemmasonen Filip Hjelmland.

– Det känns väldigt roligt att få med Filip på det här. Han är som en hemmason och kommer att få en tung roll i laget. Han är själv väldigt tänd på detta, säger lagledaren Affe Trofast till Vetlanda Posten.

Även de lokala förarna Avon och Sammy Van Dyck väljer att krita på för Vetlanda.

– De befinner sig i en utvecklingsfas och behöver får matchning i Allsvenskan för att fortsätta utvecklas som förare. De fick ju inte åka så mycket förra året så det är laddade på att komma hit och köra för oss.

- Annons -

Det blir även en amerikansk touch på laget då Gino Manzares kommer att representera laget.

– Det är en amerikan med en särskild utstrålning och mycket kunnande. Han har åkt mycket på små banor i sin karriär och i Allsvenskan är det många små banor på bortaplan. Det känns kul att vi kunde få hit honom. Han är väldigt ambitiös och lätt att ha och göra med, avslutar Affe Trofast.

Utöver de ovannämnda förarna är även Mika Meijer från Nederländerna med.

Njudungarna 2023
Filip Hjelmland, 2,379
Gino Manzares 2,000
Mika Meijer,2.000
Sammy Van Dyck, 0,958
Avon Van Dyck 0,500

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna