- Annons -

Helt plötsligt blev de en av favoriterna –den här gången ska de väl inte komma sist?

Piraternas värvning av Maciej Janowski rör om en hel del i speedwaysverige, helt plötsligt är de en av favoriterna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vi får backa ganska många år innan vi hittar ett piratlag som var starkare på pappret än det lag man har inför 2024. 2017 hade man också ett monsterlag, att det laget till slut slutade på en sistaplats i serien. Det året var man också en av favoriterna, ett favoritskap som inte höll, inte för fem öre.

Nåväl, jag vill påstå att Piraterna för första gången på sju år är en av favoriterna den kommande säsongen. Värvningen av Maciej Janowski visar verkligen att man menar allvar, det här laget kan mycket väl köra final 2024.

Vad som är lite synd i den här otroligt starka truppen är att man inte har en bättre svensksida. Hade man haft en svensk med lite mer erfarenhet hade man nog nästan kunnat räkna hem den där finalplatsen. Även om det avgörs på banan och allt sånt där, hehe.

- Annons -

Svensksidan har dock potential, men det kommer krävas att någon blommar ut. Kanske kan Ejnermark fortsätta att utvecklas likt han körde 2023 när han tog ligan med storm.

Jag kan inte riktigt låta bli att räkna på ett tänkbart piratlag, jag bjuder på det nedan.

1. Maciej Janowski
2. Vaclav Milik
3. Przemyslaw Pawlicki
4. Piotr Pawlicki
5. Oskar Fajfer
6. Erik Persson
7. Jonathan Ejnermark

Ett ruggigt lag, ett lag som absolut blir en av favoriterna. Garanterat ett lag som kommer att vara starka på hemmabanan.

- Annons -

Även om laget ser starkt ut får vi inte glömma att Piraterna faktiskt slutade sist senast de tippades högt. Men det här laget ska väl inte behöva sluta sist likt 2017 i alla fall?

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna