- Annons -

Här är tävlingarna som experterna ser fram emot mest

Den nya säsongen är inte så långt borta. Vi har därför bett några speedwayexperter plocka ut tre ögonblick eller tävlingar som de ser fram emot lite extra den kommande säsongen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Det finns givetvis en massa saker att se fram emot med en ny säsong. Men vad är det egentligen som experterna ser fram emot? Det ska vi ta reda på idag.

Stefan Klemetz, Kommentator C More

– Jag ser alltid fram emot premiären av Bauhausligan. Väntan har varit lång, våren är här och förväntningarna är höga, de är något extra. Målillas GP är tillbaka i juli och förhoppningsvis med fint väder. Att få följa världens bästa är alltid speciellt, jag tror det kan bli en höjdare. SM-finalerna i höst är alltid något extra, när allt ska avgöras, en lagmästare ska koras, nerver i luften och mycket publik, de ser jag fram emot varje år.

Maciej Markowski, kommentator eleven sports, skribent Sportowefakty

- Annons -

– Speedway World Cup i Wroclaw, jag ser fram emot SWC i Wroclaw eftersom vi inte har sett denna tävling på länge. Den senaste turneringen var i Leszno 2017 och Polen vann. Fyra dagar med spektakulär speedway på kanske bästa banan i världen kommer att vara mycket bra för alla.

– SGP i Riga i Lettland första gången i Riga så jag ser fram emot att se hur de ska organisera en så stor tävling som SGP. Jag hoppas att det kommer bli en perfekt tävling som i Daugavpils flera gånger. Jag vet att Riga satsar på speedway varje år och de vill vill bli större i speedwayvärlden. Det ger också bra möjligheter för till exempel Andzejs Lebedevs.

– Ryssarna kommer tillbaka till polska ligan. Det kommer att vara intressant att titta på två starka förare från Ryssland med polskt pass – Artem Laguta och Emil Sayfutdinov. Jag vet att de tränar hårt och ser mycket bra ut inför 2023 säsongen. Jag tror att de kommer vara i topp sex i polska Ekstraligan snittabell. De är mycket hungriga efter ett år utan speedway.

Janne Rindstig, Radiosporten

– Här kommer min spontana trio.

1) GP i Målilla på bästa tid mitt i juli
2) Lag-VM tillbaka
3) GP-Challenge i Gislaved

Johannes Wahlberg, kommentator C more, Discovery+, podden Cirkus speedway

– Att “riktiga” lag-VM är tillbaka till denna säsong är så klart en stor höjdpunkt. Jag gillar verkligen konceptet och det ska bli kul att se det i Wroclaw. Polen är så klart stora favoriter, men det ska å andra sidan köras om det!

– Ligaspeedwayen så klart. Det är alltid nervkittlande när en säsong börjar. Sedan är vi där redan där i ett slutspel, där allt händer. Sedan så är det ju alltid skoj med Grand Prix och ska bli kul att följa svenskarnas framfart.

– Avslutningsvis, på ett personligt plan, så ska det bli väldigt kul med Allsvenskan att följa och arbeta med den mer i egenskap som lagledare för Örnarna. Men nu nämnde jag fler än tre saker, ha ha.

Viktor Stendahl, Speedway det är grejer det, Assisterande lagledare Njudungarna

– Allra mest ser jag fram emot samtliga matcher i Allsvenskan. Det ska bli riktigt roligt att få vara med där som lagledare. Vi har fått ihop ett ungt och spännande lag i Vetlanda. Det tillsammans med Peter Ljungs rutin kan bära långt.

– Målillas Grand Prix är alltid en höjdpunkt jag längtar till. Extra kul i år också med att det körs SGP3 på fredagen innan så det blir en hel helg i Målilla. Hoppas det bjuds på lika bra speedway som det var ifjol.

–Sen ser jag fram emot lag-VM i polska Wroclaw, äntligen är det formatet tillbaka igen. Så mycket roligare än Speedway of Nations även om fler nationer deltar där. Men det blir något helt annat med Lag-VM då det blir fler förare som får chansen. I Speedway of Nations har det vartenda år i stort sett varit samma förare i nationerna.

Tommy Rander, Speedway Racing

– Främst sätter jag nog lag-VM:s återkomst. Wroclaw är en trevlig stad och fem dagar där är aldrig fel. Banan är bra och denna tävling brukar ta fram det bästa hos förarna. Sverige kan få det jobbigt och kvalen blir hårda. Det där får man inte missa.

– Semifinalerna i Bauahausligan, tyvärr lär serien bli delas upp i en topp och så resten även i år. Däremot ser toppen ut att bli väldigt jämn, man ser i vart fall fem, kanske sex lag som slåss om saken. Det kan bli väldigt avgörande ”lottningen” blir, alltså vilka som mös i semi.

– GP i Torun, förstås. Zmarzlik är fortfarande den man ska slå, men både Lambert och Bewley närmar sig. I år tror jag att det tar ända fram till semifinalerna på Per Jonssons väg i Torun innan det avgörs.

– Och så ska jag se så mycket av 250-serien som jag hinner.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna