- Annons -spot_img

Halva säsongen är körd: ”Jag trodde de skulle vara bättre”

Tiden går fort, det är knappast någon nyhet. Vi har nu kört halva den svenska säsongen. Efter en halv säsong brukar man kunna se tendenser. Det är just det den här texten ska handla om, hur jag upplever lagen efter halva säsongen.

- Annons - ad

Smederna
Har gjort en väldigt bra första halva av säsongen. De har bara förlorat en match, borta mot Dackarna. De är väldigt starka och har väl än så länge kört på den nivå som många hade förväntat sig. Fortsätter det så här så kan det bli en rolig höst för de som sympatiserar med Smederna. På hemmaplan har de varit outstanding, det är bara Lejonen som har varit i närheten av att slå dem. Jag vill lyfta fram Pontus Aspgren som har gjort det väldigt bra i Smederna så här långt.

Dackarna
Jag måste säga att jag är lite förvånad över hur väl Dackarna har klarat sig trots att de bakom Thorssell har så orutinerade svenska förare. Dackarna har gjort det bra, nu senast lyckades man vinna hemma mot Smederna. Man körde dessutom riders för Thorssell. I Dackarna vill jag lyfta fram Luke Becker som enligt mig har gjort att laget har kunnat vinna många matcher. Jag såg matchen i Gislaved på plats och blev riktigt förvånad över hur snabb han var.

Västervik
Västervik har ett riktigt kanonlag oavsett vilka förare de ställer upp med. Inte blev det sämre av att världsstjärnan Fredrik Lindgren anslöt till laget för några veckor sedan. Under gårdagens match vet jag dock inte riktigt vad som hände. Alla utom Lindgren hade en dålig dag och då vinner man inga matcher. Jag tror dock inte att Morgan eller resten av Västervik behöver oroa sig speciellt mycket. De har ett bra lag som sannolikt kommer gå långt. I och med att de har en sådan bredd så behöver de heller inte oroa sig så mycket för skador.

Lejonen
Har varit lite upp och ner. Stundtals väldigt bra, stundtals lite för svaga. Det kommer bli tufft för Lejonen när GP-förarna är borta på torsdag nästa vecka och man dessutom har Klindt borta på grund av skada. Lejonen har ett bra lag men det känns som att de har lite mer att ge.

Vetlanda
Ställer upp med olika lag vecka efter vecka. Ibland har de världens bästa förare med ibland inte. Faktum är att laget den senaste veckan har lyckats vinna utan Zmarzlik. Vetlanda kommer bli farliga i ett eventuellt slutspel. Vetlandas stora nyckel är som alltid deras hemmabana. Även om det den här säsongen har visat sig att de går att besegra även i Vetlanda. Svårt att säga vart man har dem just nu men i ett slutspel skulle jag inte vilja möta Vetlanda.

Rospiggarna
Om Vetlanda var svåra att bedöma så är Rospiggarna ännu värre. Här har resultaten varit väldigt upp och ner. Jag ska vara ärlig och säga att värvningen av Sayfutdinov retar mig. Han har inte åkt en meter trots att han målades upp som ett stort affischnamn när han skrev på. Frågan är hur mycket han kommer åka. Men ska Rospiggarna gå till slutspel är det nog dags att börja använda honom. Lagen bakom dem i tabellen börjar nämligen komma igång.

Masarna
Hade en väldigt tuff inledning på säsongen. Man inledde med fyra raka förluster men har därefter kommit igång på allvar. Man har ett ganska bra lag och jag tror att man har goda chanser att gå till slutspel. Det som är den stora nyckeln för Masarna är att man fått igång Philip Hellström Bängs, bröderna Pawlicki håller fortsatt hög nivå. Det är även positivt att David Bellego är tillbaka i laget. Man är betydligt jobbigare att möta nu än tidigare den här säsongen.

Indianerna
Kumlalaget har en tendens att drabbas av många skador. Det här året är inget undantag. Men jag måste säga att även om de har haft många skador så trodde jag att de skulle vara bättre. Tyvärr för deras del så ser jag ingen ljusning. Som det är just nu så kommer Indianerna att missa slutspel och oavsett anledning så går inte det att kalla för någonting annat än ett fiasko för ett på pappret starkt lag.

Piraterna
Vissa matcher har Piraterna överraskat. Framförallt på slutet. De var bra i Gislaved och de var ännu bättre i Hallstavik. Med tanke på förutsättningarna så har Piraterna gjort det bra. Skulle de dessutom lyckas vinna någon match är jag beredd att ge Piraterna beröm för en väl genomförd säsong med en väldigt liten budget.

Adam Holman
Bild: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna