- Annons -

Håll ett öga på dem i Bauhausligan 2021

Inför säsongen har jag pratat med lagledare i samtliga klubbar som kör i Bauhausligan. En fråga som alla har fått är vilka förare i laget som man ska hålla ett extra öga på. I dagens text tänkte jag skriva lag för lag vilka förare jag kommer hålla ett extra öga på under årets säsong.

- Annons -

Västervik
Västervik ett väldigt jämnt och bra lag. Jag kommer under 2021 hålla ett extra öga på Jaimon Lidsey och Linus Sundström. Jaimon Lidsey är regerande juniorvärldsmästare och har de senaste säsongerna kört mycket bra i Polen för sitt Unia Leszno. Jag blir inte förvånad om han skulle bli årets värvning i Bauhausligan 2021. Jag skulle även hålla ett öga på Linus Sundström. Linus kraschade allvarligt i september 2019 och var ett tag nära att avlida. 2020 satt han åter på cykeln och tävlade i Bauhausligan. 2021 hoppas jag att han är tillbaka i gammalt gott slag. 

Lejonen
Lejonen har börjat satsa svenskt och mer lokalt än tidigare. Man har ett gäng intressanta förare och man kan om allt stämmer gå långt. I Lejonen kommer jag hålla ett extra öga på Mathias Thörnblom och Casper Henriksson. Thörnblom har haft fina säsonger de senaste åren och resultaten har blivit bättre och bättre. 2021 tror jag att Thörnblom kan ta ytterligare ett steg och avancera i svensktoppen. Unga Casper Henriksson gjorde 2020 sin första säsong i Bauhausligan. Han har under vintern tränat hårt och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma i Lejonen 2021.

Piraterna
Piraterna har hållit i pengarna och inte värvat mer än vad man har råd med. I Motalalaget kommer jag hålla ett extra öga på Tomas H Jonasson och Jonas Seifert Salk. Tomas H Jonasson siktar högt och gör en hårdsatsning på speedway. I sina bästa stunder är han riktigt snabb men han skulle behöva bli jämnare. Jonas Seifert Salk hade en bra säsong 2020 i Piraterna. Jag tror att han kan utvecklas ännu mer och tycker det ska bli roligt att följa hans utveckling.

Masarna
Dalalaget tillika regerande mästarna Masarna har likt ett träd på hösten som tappar sina löv fått se sitt guldlag falla samman. Många toppar har försvunnit även om laget fortfarande ser intressant ut. I Masarna ser jag fram emot att följa Piotr Pawlicki och Philip Hellström Bängs. Piotr Pawlicki är alltid en sevärd förare som alltid bjuder på show på ett eller annat sätt. Hellström Bängs ska bli rolig att följa av den anledningen att han nu får en viktigare roll sedan Kim Nilsson och Antonio Lindbäck försvinner. Hellström Bängs är en oerhört talang och det ska bli spännande att se vad han kan leverera när han får en nyckelroll i laget.

- Annons -

Dackarna
Dackarna har fått ihop ett bra lag med en aningen tunn svensksida. I Dackarna kommer jag just därför att följa svenskidan. Man har intressanta svenskar som är unga även om det är sårbart om Jacob Thorssell går sönder. Jag ser fram emot att få följa ungdomarnas framfart, bara inte Thorssell går sönder för då får de bekänna färg. Utöver Svensksidan ska det bli kul att se om Rasmus Jensen kan följa upp den fina säsongen han hade 2020.

Indianerna
Indianerna har ett starkt lag med väldigt många lokala förare. Här ser jag mest fram emot att följa Jonathan Grahn och Jonas Jeppesen. Jonathan Grahn har utvecklats mycket under 2020 och jag tror att det bara är början. 2021 kommer han ta nästa steg och utvecklas ännu mer. Jonas Jeppesen måste väl ändå vara årets värvning 2020? Klarar dansken pressen 2021 är frågan. En oerhörd talang som förvånade många 2020.

Vetlanda
Vetlanda har inte gjort några förändringar alls jämfört med 2019. Här kommer jag hålla ett extra öga på Bartosz Zmarzlik och Filip Hjelmland. Zmarzlik vet vi alla vad han går för och jag kan inte annat än fascineras av hans förmåga att leverera tävling efter tävling oavsett om det är GP, Ekstraliga eller Bauhausligan. Filip Hjelmland såg mycket bra ut 2020, 2021 vill jag se honom vara en av Vetlandas stjärnor för jag tror att han har potential till det.

Smederna
Smederna är tillbaka efter att ha stått vid sidan av säsongen 2020. Här kommer jag hålla ett öga på Grigorij Laguta och Aleksandr Loktaev. Laguta är tillbaka i svensk speedway och det är en förare som alltid ger allt för laget och kämpar i fyra varv. Loktaev vet man inte vart man har och därför är det spännande att följa hans säsong i Smedernas. Han var toppenbra i Dackarna sedan försvann han i några år. 2020 kvalade han nästan  in i GP-serien. Han har kapacitet och kan bli flipp eller flopp. Jag följer det med spänning.

Rospiggarna
Rospiggarna tar hem Kim Nilsson efter några säsonger i Masarna. Jag tycker det ska bli roligt att följa Kim i Rospiggarna. Han var Bauhausligans bästa svensk 2020. 2021 har han en viktigt roll för Rospiggarna och det ska bli kul att se om han kan köra in lika bra med poäng i Hallstavik som i Avesta. Man har även värvat Patryk Dudek som haft några tyngre säsonger de senaste åren. 2021 åker han inte GP och jag tror det blir en nystart för honom. Även att byta klubb i Sverige kan nog göra honom gott.

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

Artikeln i samarbete med Lindvalls Kaffe.

Vill du stötta arbetet med sidan? Swisha gärna några kronor till 1230908236. Inget bidrag är för litet, varje krona hjälper mig extremt mycket att upprätthålla sidan som medför en hel del kostnader

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna