- Annons -

Grundserien går mot sitt slut: Så är läget på plats 7-9

Genomgången av lagen i grundserien fortsätter. Idag har turen kommit till lagen som ligger på plats 7-9 med några få omgångar kvar att köra.

- Annons -

7) Masarna, 11 poäng, 13 matcher

De regerande mästarna Masarna inledde säsongen med fyra raka förluster. Därefter tog man sig i kragen och kom igång på ett bra sätt. Hade det inte varit för den dåliga starten så hade Masarna varit ett av de sex lagen som varit klara för slutspel. Nu är tillvaron annorlunda, det finns fortfarande möjligheter att gå till slutspel även om det ser mörkt ut. Man gjorde en väldigt bra match i förra veckan borta mot Lejonen, tyvärr för deras del räckte det inte till seger. Philip Hellström Bängs har gjort en riktigt bra säsong det är kul att se. Jag imponeras även av Przemyslaw Pawlicki som har hittat formen igen.

Masarna har kvar att möta Rospiggarna hemma, Piraterna borta och Indianerna hemma. Det är tveksamt om det blir något slutspel för Avestalaget. Över sig i tabellen hittar vi Vetlanda som har fyra poäng mer och dessutom en match mindre körd.

8) Indianerna, 10 poäng, 12 matcher

- Annons -

Årets stora besvikelse enligt mig. Nog för att Indianerna har haft väldigt mycket skador men jag vet inte om jag tycker att det räcker som förklaring. De matcher då de har haft fullt lag har de inte lyckats prestera på den nivån jag hade trott på förhand. Jag lider med Indianerna, de har bra lag år efter år men skador kommer nästan alltid i vägen för deras framgång. Vetlanda tar den sista slutspelsplatsen, jag tror inte att vare sig Indianerna eller Masarna kommer att komma förbi.

Indianerna har kvar att möta Smederna borta, Dackarna hemma och Masarna borta.

9) Piraterna, 1 poäng, 13 matcher

Vad finns det att säga om Piraterna? De har inte rosat marknaden direkt. De har kört tolv matcher men inte lyckats vinna en enda. Ett facit som inte är jätteimponerande. Faktum är att de har varit nära i fler matcher, framförallt på hemmaplan. Tyvärr för deras del så är det ingen som kommer att komma ihåg det. Man vill se segrar, inte nästan segrar. Ska Piraterna vara kvar i högsta serien till nästa år krävs det ett betydligt bättre lag. Nu har de ställt upp med B-lag två år i rad. Gör de samma sak nästa år är min personliga åsikt att de kan vara ett allsvenskt lag. Det är inte värdigt en högstaserie att göra så här. Ska jag vara lite positiv så är väl det att de håller nere kostnaderna, men någonstans måste man dra gränsen för hur dåliga man får vara.

Piraterna har kvar att möta Västervik Borta, Masarna hemma och Rospiggarna hemma.

Adam Holman
foto: Erik Kruse, Henrik Lindberg

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna