- Annons -

Grundserien går mot sitt sluT: så är läget på plats 4-6

Igår skrev jag om lagen placerade 1-3 i tabellen, mina tankar om deras säsong så här långt och vilka de har kvar att möta. Idag har turen kommit till lag 4-6 i tabellen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

4) Lejonen, 19 poäng, 14 matcher

På en fjärdeplats i tabellen hittar vi Lejonen, ett lag som minst sagt har varit upp och ner i år. Stundtals är de riktigt bra, stundtals totalt färglösa. Tog en extremt viktig seger i förra matchen hemma mot Masarna. Problemet med Lejonen i år som jag ser det är att det alltid har varit någon som har fallit ur ramen. Om man tå tänker på att det är jämnheten som ska vara Lejonens styrka så förstår man att det blir problematiskt.

Lejonen har kvar att möta Rospiggarna borta och Vetlanda hemma. Sannolikt förlorar man uppe i Hallstavik men tar bonusen. Man kan vinna hemma mot Vetlanda, gör man det tar man sannolikt även bonusen då matchen i Vetlanda slutade 47-43 till Vetlanda. För Lejonens del handlar det mest om att hitta en bra känsla inför slutspelet, realistiskt sett får man sikta in sig på att försöka behålla fjärdeplatsen.

- Annons -

5) Rospiggarna, 16 poäng, 13 matcher

Rospiggarna gör med det lag man har att förfoga över en bra säsong. Man har kommit igång bra på slutet och är extremt svårslagna hemma. Laget har lagt i en extra växel när det behövs som mest vilket är beundransvärt. När alla plockar sina poäng är Rospiggarna inte lätta att slå. Jag tror att Rospiggarna kan bli en obehaglig överraskning i slutspelet.

Rospiggarna har kvar att möta Masarna borta, Lejonen hemma och Piraterna borta. Vill det sig väl kan det bli tre segrar i de avslutande matcherna för ”Piggarna” . Vad det betyder för tabellen får framtiden visa, vad som däremot är säkert är att det skulle vara en rejäl boost inför slutspelet.

6) Vetlanda, 15 poäng, 12 matcher

- Annons -

I Vetlanda har det laborerats friskt med laguppställningarna. Hade man kört med bästa laget hela tiden hade vi hittat Vetlanda betydligt längre upp i tabellen. Man kan väl ganska tydligt se att Vetlanda hade som mål att komma till slutspel, ett mål de kommer klara med största sannolikhet. Väl där kommer vi att få se ett Vetlanda som eldar på med det bästa de har och som sannolikt är en lika stor mardröm att möta i Vetlanda som tidigare år.

Vetlanda har kvar att möta Dackarna borta, Indianerna borta, Lejonen borta och Västervik hemma. Det är väldigt svårt att sia om hur många poäng till som Vetlanda kommer ta i grundserien då man aldrig vet vilket lag de kommer med.

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna