- Annons -spot_img

Grundserien går mot sitt slut: Så är läget i toppen

Bauhausligans grundserie närmar sig sista omgången med stormsteg. Det har än så länge varit en underhållande säsong. Om man ska anmärka på någonting så måste det vara problemet med att få bästa laget till varje match. Där anser jag att klubbarna bör bli mer konsekventa till nästa år. Torsdagarna speciellt har varit svåra att få ihop bra lag till. Nåväl, med några få omgångar kvar är det dags att gå igenom varje lags prestation så här långt och även blicka framåt. För enkelhetens skull tar jag dem i den ordning som de ligger i i tabellen. I dagens artikel går vi igenom de tre översta lagen. De sex resterande kommer i två separata artiklar senare i veckan.

- Annons - ad

1) Eskilstuna Smederna, 29 poäng, 14 matcher

Smederna har gått som tåget, de har gjort en riktigt bra säsong och kommer vinna grundserien. Jag fascineras väldigt mycket av deras lagbygge. De har alltid ett starkt lag oavsett vilka förare de ställer upp med. Laget har på 14 matcher endast förlorat två matcher, borta mot Dackarna och borta mot Rospiggarna. Vi vet sedan tidigare att Smederna alltid är starka när det gäller som mest, tänk då hur starka de kommer vara i år då de redan har briljerat hela säsongen. I Smederna måste jag lyfta fram Pontus Aspgren som gör en fantastisk säsong.

Blickar vi framåt så ska Smederna i sina två sista grundseriematcher köra mot Indianerna hemma och Västervik borta. De vinner sannolikt hemma mot Indianerna, hur det går i Västervik är lite mer osäkert. Kommer båda med fullt lag blir det spännande. Vad som däremot är klart är att Smederna blir svåra att handskas med i en Semifinal

2) Dackarna, 20 poäng, 14 matcher

Dackarna har gjort en ganska bra säsong så här långt. De har blandat och gett lite men i det stora hela så har de gjort det ungefär så bra som jag hade förväntat mig. De har ett extremt framtungt lag med en något tunnare svensksida. Jag varnade innan säsongen för att det skulle bli tufft om Thorssell blev skadad, nu med facit vet vi att Dackarna hade det väldigt tufft de matcherna som han var borta. Med Woffinden på plats har man ett lag som kan gå långt. Woffinden övertygade dock inte i matchen uppe i Eskilstuna. Trots ett riktigt stjärnlag fick man se sig besegrad. Nu ska man såklart inte dra alltför stora växlar av det, det här laget ska absolut gå långt även i ett slutspel. Det stora utropstecknet i Dackarna är utan tvekan Luke Becker, han har utvecklats enormt och gör en grym säsong.

Dackarna har kvar att möta Vetlanda hemma och Indianerna borta. Två matcher som laget kan vinna, noterbart är att Tai Woffinden måste köra en av matcherna för att få vara med i slutspelet. Dackarna är ett av lagen som slåss för att bli topp två i grundserien och i och med det bli klara direkt till semi.

3) Västervik, 20 poäng, 13 matcher

Västervik har ett väldigt starkt lag, iallafall när de ställer upp med bästa laget. Matchen uppe i Hallstavik var de extremt färglösa, men men nu var det inte den matchen vi skulle prata om utan det var hela deras säsong. Västervik har gjort en bra säsong, i början var det lite tufft, svenskan höll inte riktigt då Linus Sundström skadade sig. Man får väl säga att de hittade en skaplig ersättare i Fredrik Lindgren. Laget har stundtals briljerat, när laget är i form och de bästa är med i Västervik är det en fröjd att se dem köra speedway. Det kommer bli ett riktigt getingbo i toppen, det är jättesvårt att sia om vilka som tar sig till final. Däremot är känslan just nu att det blir Smederna och Dackarna som tar sig vidare direkt till semi. Här är det egentligen fyra förare som jag anser har varit den största orsaken till klubbens framgång. Det är ryssarna och Lindgren. Där har man förare som för det mesta gör sitt jobb.

Västervik har kvar att möta Piraterna hemma, Vetlanda borta och Smederna hemma. Jag tror att man besegrar Piraterna hemma och Smederna hemma iallafall, Vetlanda är alltid luriga. Om Västervik går direkt till semi eller inte, det vet jag inte. Vad jag vet är att de går till semi iallafall. Väl där kan de mycket väl nå en final.

Under helgen går jag vidare med mina tankar om lag 4-6.

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna