- Annons -spot_img

Grigorij Laguta: “Kommer aldrig kritisera mitt land”

Grigorij Laguta har vid tidigare tillfällen valt att avstå från att kommentera hur han ser på kriget som Ryssland startat i Ukraina. I en intervju till Tygodnik Zuzlowy ger han nu sin syn på det inträffade och framtiden.

- Annons - ad

Grigorij Laguta har varit i blåsväder i Polen sedan han avstått att ge sin syn på det som händer i Ukraina. Laguta väljer nu att göra ett uttalande.

– Rysk TV visar det på ett annat sätt, jag tycker att det visas mer sanning i rysk TV än vad det gör i den Europeiska Unionen.

Artem Laguta, Grigorijs bror valde att gå ut och öppet kritisera kriget. Det är inte aktuellt för Grigorij, istället kritiserar han hur ryssarna blir hanterade.

– Det är synd det som händer, men det är också synd att man på TV inte pratade om vad som hände i Donbas 2014. Där sköts och dödades oskyldiga ryssar. Då var det tyst, ingen protesterade. Alla idrottare fick tävla i Ryssland. Jag är ryss och jag kommer aldrig kritisera mitt land.

I intervjun vänder han sig även direkt till fansen.

– Jag vill säga att jag respekterar fansen, Jag önskar även att fansen respekterar mig. Plötsligt vände sig nästan alla bort från mig, när jag behövdes applåderade alla åt mig och hejade på mig. Kommer de inte ihåg det? Nu har alla vänt mig ryggen.

Den kommande säsongen är ryssarna avstängda från att köra i alla ligor som är anslutna till FIM. Laguta planerar därför att köra i Vladyvostok i ryska ligan. Stjärnan är inte speciellt populär i Polen längre, det är oklart om han kommer kunna köra där igen. I intervjun till tidningen pratar Laguta om att han kan tänka sig att bli ungdomstränare i i Daugavpils.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Låt honom stanna i Ryssland, efter sina uttalanden är han absolut inte välkommen att tävla inom EU. Skäms o håll truten 👹👹👹🇺🇦🇺🇦🇺🇦

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna