- Annons -

Greg Hancock mer involverad än på länge – kör fortfarande: ”Kan dela med mig”

Under torsdagen stod det klart att Greg Hancock är klar för Västervik Speedway. I och med det är han nu, fyra år efter att han la av väldigt aktiv inom sporten. Han jobbar med två klubbar och två förare.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Greg Hancock har fått en roll i Västervik, han ska fungera som ett bollplank till lagledningen samt hjälpa klubbens ungdomar.

– Jag hjälper till lite, jag är nöjd över att de frågade mig om jag kunde hjälpa till med laget. Det handlar mycket om ungdomsgrejer, och jag kommer vara där med Luke Becker ofta. Det känns bra för mig, säger Greg Hancock till Speedwayfans.se.

Kommer du vara med på alla lagets matcher?

- Annons -

– Jag ska försöka vara med på de flesta matcherna, det kommer inte bli alla, men de flesta. Vi får se hur mycket jag kan.

Greg har en svensk fru och har i och med det spenderat mycket tid i Sverige. Även om han majoriteten av året bor i USA så är han fortfarande en hel del i Sverige.

– Jag har kvar huset, det är bra, jag har det som en bas under säsongen. Jag lämnar grejer där och sen åker jag fram och tillbaka till alla GP-tävlingar och andra matcher.

Västervik är tippade att stå överst på pallen när vi summerar årets säsong, vad de behöver göra för att klara av det kan låta simpelt.

- Annons -

– Laget är bra, de försöker ta SM-guld. Det gäller bara att fortsätta och ta det match för match.

Det har hunnit gå fyra år sedan Greg Hancock meddelade att han avslutar karriären. Även om han själv inte är med och tävlar så är han väldigt involverad i sporten. I år jobbar han med Gorzow, Västervik, Luke Becker och Szymon Wozniak. Han syns även i sändningarna inför GP-tävlingarna. Att fortfarande få vara med i sporten är någonting som den rutinerade amerikanen värderar högt.

– Det är superviktigt för mig, jag kör fortfarande speedway fast utan hjälm. Jag kan dela med mig av min erfarenhet och saker som jag lärt mig under många år.

Att få vara involverad i sporten betyder mycket. Foto: Erik Kruse

Han tävlar förvisso inte på banan längre, men tro för guds skull inte att Greg har slutat att köra. Han är fortfarande ute och tar några varv ibland.

– Jag kör fortfarande, inte lika mycket som jag gjorde förr. Men jag tycker det är viktigt att testa om vi pratar om någonting, då kan jag testa vad jag känner kring grejerna som Luke Becker och Szymon Wozniak åker på.

Hur ser du på den kommande GP-tävlingen i Warszawa?

– Det kommer bli spännande, över 50.000 åskådare på läktaren. Det är fantastiskt bra för speedwayvärlden och Polen. Det blir mycket folk, det är bra reklam för sporten, avslutar Greg Hancock.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna