- Annons -

GP: Zmarzlik och Laguta en klass för sig

GP-säsongen har gått väldigt fort med många tävlingar på kort tid. Efter åtta deltävlingar är känslan att Bartosz Zmarzlik och Artem Laguta är i en klass för sig.

- Annons -

Det har gått åtta deltävlingar av årets upplaga av Speedway Grand Prix. Någonting som är fascinerande att se är att Bartosz Zmarzlik har vunnit fyra åtta deltävlingar. Artem Laguta har vunnit tre. Det gör att det bara har varit en vinnare utöver dessa två herrar, det är Maciej Janowski. Han vann första deltävlingen i Prag.

Artem Laguta är snabb just nu.

I årets GP-serie finns det två förare som sticker ut fullständigt. Det är givetvis tidigare nämnda Zmarzlik och Laguta. De spelar i en egen liga. Det är en fröjd att se dem åka speedway. Det är dessutom väldigt jämnt emellan dem, det skiljer endast en poäng. Det gör att det kommer bli en väldigt spännande avslutning på den här säsongen. Jag sätter mina slantar på Zmarzlik, när det gäller som mest har han det där lilla extra att plocka fram.

På en trejdeplats hittar vi Fredrik Lindgren, han har kört riktigt bra den här säsongen. Det vore roligt om Fredrik fick vinna en tävling som belöning för en bra GP-säsong. Tyvärr har inte Fredrik det där lilla extra som krävs för att utmana Zmarzlik och Laguta över en hel säsong. Emil Sayfutdinov ligger på en fjärdeplats, där har vi förhoppningsvis en häftig duell att vänta om vem som tar bronset.

Tai Woffinden innehar för närvarande plats sex. Det gör att det i skrivande stund är han som har den sista platsen till nästa års Grand Prix-serie.

- Annons -

Ställningen efter åtta deltävlingar
1) Bartosz Zmarzlik, 139 poäng
2) Artem Laguta, 138 poäng
3) Fredrik Lindgren, 108 poäng
4) Emil Sayfutdinov, 105 poäng
5) Maciej Janowski, 91 poäng
6) Tai Woffinden, 82 poäng
7) Leon Madsen, 72 poäng
8) Max Fricke, 70 poäng
9) Jason Doyle, 68 poäng
10) Anders Thomsen, 60 poäng
11) Robert Lambert, 48 poäng
12) Martin Vaculik, 45 poäng
13) Dominik Kubera, 44 poäng
14) Matej Zagar, 36 poäng
15) Oliver Berntzon, 18 poäng
16) Krzysztof Kasprzak, 18 poäng

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna