- Annons -

Gårdagens matcher blev ungefär som förväntat: Vart är golvsnittet när man behöver det?

Många trodde på förhand att två av gårdagens matcher skulle bli ojämna. Så här dagen efter vet vi att så var fallet. Det väcker frågan, vart är golvsnittet när man behöver det?

- Annons -

Vi börjar med det positiva. Vilken fantastisk match det blev på Smedstadion mellan Smederna och Indianerna. Den var riktigt underhållande och slutade 45-45, så jämnt borde det vara mer eller mindre varje match. Tyvärr är verkligheten någon annan.

Matchen i Avesta som slutade 38-52 finns inte så mycket att säga om. Där var det två på pappret jämna lag där Rospiggarna för dagen var betydligt starkare. Det finns inte så mycket man kan säga om det.

Nu kommer vi in på det dystrare kapitlet. Nämligen matcherna i Målilla och Västervik. Eller kan man ens kalla det för match? Sådana här resultat skadar sporten mer än vad klubbarna själva är medvetna om. Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser resultaten: 65:25 och 61:29. Det tråkiga är att man visste om att det skulle bli såhär på förhand.

Med tanke på det lag som Piraterna ställer upp med till bortamatcherna är det gränsfall om de ska få vara med i Bauhausligan. Jag ska vara brutalt ärlig med det. Hemma har de varit något bättre, men jag vet inte om de missade detaljen att hälften av matcherna körs på bortaplan. Till en början var jag positivt inställd till att Piraterna inte köpte dyrare förare än vad de har råd med. Efter nästan hela serien körd har jag insett att det trots allt kanske skadar sporten mer än vad det hjälper när de får storstryk varje match på bortaplan. Till nästa år får de verkligen se till att komma med Bauhausliga-lag om de ska vara med.

- Annons -

När det gäller Vetlanda vet jag inte vad man ska tro på, enligt klubben själva var förarna inte tillgängliga. För att inte reta upp någon i onödan så går jag inte in på mer detaljer där utan hänvisar istället till en intervju jag läste igår med Tai Woffinden där han han sa att det snackas om i Polen att pengar skulle vara den verkliga orsaken till gårdagens lag. Jag låter det vara osagt, mest med anledning av att jag inte vet . Oavsett är det ingen förklaring att förarna var upptagna i Polen. Kan man inte ha ett jämnare lag trots allt så är laget felbyggt.

Jag har sagt det förr jag säger det igen, vi behöver ett golvsnitt, annars har vi problem.

Adam Holman
foto: Erik kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Problemet är inte golvsnitt. Det kommer. Frågan är bara på vilken nivå det ska ligga. Det beror i sin tur på antalet lag. Det borde inte vara fler än åtta eftersom det innebär ojämna matcher för att det helt enkelt inte finns tillräckligt med elitförare ens globalt (om man ska hålla hög nivå och jämna lag). Antalet lag beror på de samlade klubbarnas förmåga att vara elaka mot kompisar… ESS har tagit tag i sin sport och det är utmärkt. Med det följer också ansvar för att den sköts. Och då är alla val inte enkla! När man väl klarat av antalet lag – 22 får SVEMO gå in och besluta att upp- och nedflyttning ska tillbaka. Talet om en stängd liga för att gynna svenska talanger än inget annat är tal. Om än aldrig så fagert…

  2. I Polen har klubbarna ett annat system dom lånar ut cyklar till juniorerna.Det är inte roligt som förälder att köpa en 80cc och sen vet man inte om ens pojke/ Flicka vill fortsätta längre.Varför tror ni att det finns så mycket Polska förare i Alla Svenska Klubbar.Titta Nu Vart Oliver Berntzon ligger i GP:t Han tar inte 5 poäng i Ngn Tävling.Snälla tänk omSamma sak så orkar man inte på Sportspegeln Tala om Resultatet från GP

  3. Något måste vara hel galet när det kan bli sådana siffror. Personligen tror jag att pengar spelar in tyvärr. Nej satsa på juniorer och ungdomar låt det ta ett tag innan allt sätter sig. Jag tro på att publiken kommer om det är förare med lokal förankring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna