- Annons -

Fredrik Lindgrens bästa säsong i karriären: ”Kände mig som en vinnare när säsongen började”

Fredrik Lindgren kan se tillbaka på sin bästa säsong i karriären. Under lördagen körde han hem ett VM-silver.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Fredrik Lindgren har höjt sig steg för steg de senaste åren, under lördagen var han med och slogs om VM-guldet. Efter en hård kamp mot Bartosz Zmarzlik stod det klart att Lindgren slutar tvåa i GP-serien. Hans bästa placering någonsin.

– Jag är väldigt stolt och glad över min säsong, det har varit min bästa säsong i karriären. Jag har varit väldigt jämn hela året. Jag har tagit mig till final i majoriteten av GP-tävlingarna, jag är väldigt nöjd med det, säger Fredrik Lindgren.

Vägen till silvret har inte varit enkel, de senaste åren har haft problem med sin hälsa. Skador och långtidscovid har varit några av de saker som han har kämpat med.

- Annons -

– Jag har gått igenom en del tuffa saker, när jag kom in i den här säsongen kände jag att jag hade vunnit eftersom att jag hade fått min hälsa tillbaka. Jag har känt mig gladare i år, det är viktigt att prestera på banan men hälsan är det viktigaste. Jag kände mig som en vinnare redan när säsongen började.

Sportsligt var det en bra säsong, men inte minst viktigt var att han fått hälsan tillbaka. Foto: Erik Kruse

Hur ser du på möjligheterna att ta ett guld nästa år?

– Jag har mycket motivation, jag känner att jag kan bli bättre. Jag ska jobba hårt under vintern för att bli ännu bättre till nästa säsong.

Var det här din sista tävling för i år?

- Annons -

– Som det känns just nu är säsongen över, men man vet aldrig. Det kan dyka upp någonting.

Inför tävlingen pratade Lindgren om hur han skulle klara av att köra med pressen att det ligger en VM-titel i potten. I och med att han slutade tvåa i tävlingen får man säga att han klarade det bra, trots att andra resultat inte gick hans väg.

– Det är en väldigt bra erfarenhet, när vi var här 2020 och det var dubbelmöten så var jag även då väldigt nära VM-titeln inför den näst sista tävlingen. Då fallerade jag totalt, i år känns det bra att jag kan prestera när det är mycket som står på spel.

Lördagens tävling blev en bra erfarenhet för Lindgren

För att kunna hota Zmarzlik ännu mer nästa år så finns det främst en sak som blir avgörande.

– Jag har tagit mig till nästan alla finaler i år, men jag har inte vunnit så många. Zmarzlik har väl fem segrar och jag tror att han har kört om mig två eller tre gånger i finalerna. Det gäller att man inte är nöjd när man är i final, man måste gå för vinst.

Finns det något konkret som behöver göras för att lyckas med det?

– Jag vet inte, jag har inte listat ut det än. Vi får se om jag kan göra det till nästa år, avslutar Fredrik Lindgren med ett leende.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna