- Annons -

Fredrik Lindgren ska jaga Zmarzlik: ”Har ingenting att förlora”

Fredrik Lindgren har gjort en stark säsong så här långt, med tre ronder kvar av GP-serien ligger han på en andraplats. Han känner att han inte har någonting att förlora i jakten på Zmarzlik.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

De senaste åren har vi vant oss vid att se Fredrik Lindgren högt upp i resultatlistorna från GP-tävlingarna. 2023-års säsong har varit riktigt bra för honom. I Sverige hade han högst snitt av alla i grundserien och i GP-serien ligger han tvåa efter Bartosz Zmarzlik.

Under fredagen slog han även till med den bästa tiden på kvalet i Cardiff. Vad exakt det betyder är inte helt enkelt att svara på. Klart är i alla fall att det gjorde att han får det startnummer han vill ha i lördagens tävling.

– Det är alltid skönt att sätta en bra tid så man får välja ett nummer som man gärna vill ha. Det ger bra förutsättningar. Utöver det så betyder det inte så mycket imorgon, vi såg ju redan på träningen hur det skiljde sig väldigt mycket mellan heaten. Det beror ju så mycket på när man är ute, om det är nysladdat eller inte. Det handlar om att få välja ett nummer, sen får man ladda om skallen inför tävlingen, säger Fredrik Lindgren.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Lindgren har vunnit Warszawas Grand Prix två gånger, han har även flera pallplatser därifrån. Många tycker att inomhusbanorna är ganska lika varandra. Att Lindgren skulle trivas bra på inomhusbanorna håller han inte riktigt med om när jag frågar om det.

– Det är en sanning med modifikation, jag har inte gjort jättebra ifrån mig här i Cardiff. Det har gått bättre i Warszawa. Det är historia hela tiden, jag känner att jag har bra form och jag har en bra chans.

– Det är en del skillnader, Warszawa är lite mer rund, den här banan svänger ganska mycket mer. Man åker dem på två olika sätt, fortsätter han.

Även om Lindgren som sagt med i toppen länge nu, så känns det som att han tagit ytterligare ett kliv i rätt riktning. Det beror enligt honom själv på flera olika saker.

- Annons -

– Det är svårt att säga, men först och främst så kommer jag ju från några säsonger där jag inte har mått bra på grund av postcovid. Det var väldigt jobbigt. Att jag nu får vara frisk har hjälpt mig väldigt mycket. Utöver det så vet jag inte, men jag har lyckats ta trepoängare vid rätt läge. Utöver det så har jag även kvalat bättre i år, det hjälper när man får välja startnummer. Förra året var jag nästan aldrig topp tio, i år har jag inte varit utanför topp tio i kvalet. Det är en skillnad, det är små marginaler som avgör.

Hur ser du på de avslutande deltävlingarna i GP-serien?

– Det ska bli väldigt roligt, jag har ingenting att förlora som det känns just nu. Jag ska gå ut och ge järnet, försöka vinna tävlingar. Jag ska försöka sätta lite press på ledaren (Bartosz Zmarzlik), avslutar Fredrik Lindgren med ett leende.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna