- Annons -

Fredrik Lindgren om hur han ska utmana Bartosz Zmarzlik: ”Verkligen enkelt”

Fredrik Lindgren tog under förra året några steg framåt i jakten på Bartosz Zmarzllik. Under 2024 fortsätter han att jaga sin första VM-titel.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

2023 var Fredrik Lindgrens bästa år såhär långt i karriären. Trots det räckte det inte för att besegra den fyrfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik. Men det räckte i alla fall till att ta ett GP-silver.

Vad behöver då Fredrik göra för att kamma hem VM-guldet 2024?

– Det är verkligen enkelt. Jag behöver plocka så många poäng som möjligt. För att lyckas med det behöver jag vinna fler GP:n och hålla en konsekvent hög nivå i varje omgång, säger Fredrik Lindgren till Pobandzie.Pl.

- Annons -

Fredrik får frågan om vad han kan lära sig av Zmarzlik. Det finns några saker som inspirerar svensken.

– Jag försöker att inte fokusera så mycket mycket på andra förare, men om jag ska säga något om Bartosz så är det att han inspirerar mig att bli bättre. Ibland ser jag honom köra, välja en linje eller göra ett drag och tänker för mig själv att jag skulle ha svårt att göra det han just gjorde. Han är en inspiration för mig att ge mig ut på banan, komma ur min komfortzon och utvecklas, det tackar jag honom för.

Även om Fredrik blir 39 år i höst så är han fortfarande hungrig på att utvecklas som förare.

– Jag tror nyckeln är att jag fortfarande tror att jag kan förbättra mig. Jag är väldigt motiverad och engagerad i att göra framsteg och jag tror på det jag gör. Jag gillar också den resa jag har tillsammans med de jag jobbar med. För mig kan en bra dag vara en dag spenderat på träningsbana med mitt team, avslutar Fredrik Lindgren.

Casper Henriksson säsongsdebuterar – mot bra motstånd
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna