- Annons -

Fredrik Lindgren efter avancemanget: ”Alla gjorde sitt jobb”

Sverige tog sig vidare till finalen i Speedway Of Nations som körs om en månad i Manchester. Fredrik Lindgren gjorde en riktigt bra tävling, det var en nöjd Fredrik Lindgren som svarade i telefonen efter tävlingen.

- Annons -

Sverige hade en strålande dag i Lettiska Daugavpils, man tog en andraplats bakom Polen och slapp på så vis det så tuffa “sista chansen heatet” mellan trean och fyran. Fredrik Lindgren var en stor bidragande orsak till Sveriges framgång.

– Vi gör ett väldigt bra resultat, Det var en väldigt tuff och svår bana. Jag är väldigt glad att vi tar oss vidare till final och kommer helskinnade härifrån, säger Fredrik Lindgren.

Fredrik hyllar laginsatsen i dagens tävling.

– Vi var fokuserade på det vi skulle göra, alla är med och bidrar. Det är starkt av Philip att komma ut och göra det han gör när han tog en andraplats bakom mig. Pontus gör det väldigt bra när han lyckas ta tredjeplatsen mot danskarna i sista heatet. Mycket bra insatser av alla gjorde att vi gick vidare.

- Annons -

Vad Sverige går för i Manchester är solklart.

– Vi kommer göra allt vi kan för att slåss om medaljerna.

För mindre än en vecka sedan var Fredrik ut för en otäck smäll. Idag var han alltså tillbaka på cykeln. Hans medverkan var länge oklar.

– Jag har haft ont i både hand och ben, jag visste inte om jag skulle kunna ställa upp. Jag bestämde mig i onsdags att jag skulle köra. Det har inte varit en optimal uppladdning. Givetvis är det en mental fight att komma tillbaka efter en sådan krasch.

En medalj i Manchester skulle betyda mycket. Men det kommer bli tufft.

– Vi vill ha en medalj, det är därför vi åker dit. Helst den ädlaste, det kommer dock bli en helt annan tävling mot bra lag, avslutar Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna