Fransmannen klar för Lejonen: ”Ingen tvekan om hans kapacitet”

Dimitri Bergé har de senaste säsongerna kört för Masarna i den svenska Bauhausligan. Till säsongen 2022 byter fransmannen klubb. Framöver är det Gislavedslaget Lejonen som gäller.

Dimitri Bergé trivs på stora banor. Någonting som talar för att hans nya hemmabana kommer passa honom som handen i handsken. Lagledare Mikael Holmstrand ger oss sina tankar om värvningen.

– Nyförvärv från Masarna som vi haft ögonen på. En förare som utifrån vårt budgetutrymme passar bra för den roll han ska fylla som tänkt 2:a/4:a i körschemat, han har mycket stor potential. Han blev världsmästare på långbana 2019 och tog silver 2018. Han gillar när det går fort och kommer bli en sevärdhet i Gislaved. Samtidigt anses han av många som en av de mest tekniskt skickliga motorcykelförarna i världseliten vilket gör honom komplett som chaufför. Han går in på snittet 1,750 vilket är ett snitt som hade placerat honom på tredje plats i årets Lejon-trupp. Så det råder ingen tvekan om hans kapacitet, säger Mikael Holmstrand.

Lejonen 2022
Dimitri Bergé 1.750
Oliver Berntzon 1.646
Hubert Legowik 1.250
Mathias Thörnblom 0.500
Casper Henriksson 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.