- Annons -

Framtiden oviss när Piraterna slogs ut: “En ganska stor fråga”

Tio poäng upp blev en för tuff uppgift för Piraterna. Tisdagens seger satte punkt för säsongen i Motala.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Trots en stark vändning i matchen, där man vände 25–35 till 46–44 på fem heat, räckte det inte till semifinal. Rospiggarnas tiopoängsledning från Hallstavik var för stor, samtidigt som hemmalaget fick allt annat än den start på matchen man hoppats på.

– Det blev precis tvärtom skulle jag vilja säga. Det vi pratade om var att vi gärna ville ha åtta till tio poäng fram till fjärde heatet. Vi var ju sex efter istället. Det var tungt, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson efter matchen.

Att svara på vad som inte funkade för dagen är dessutom inte helt lätt.

- Annons -

– Vad är det SOM funkar? Vi kommer ju igång där efter ett par heat, när vi hittar inställningarna. Det är väl det jag har lite bekymmer att förstå och acceptera, att det ska ta så lång tid på en hemmabana. Den är exakt som dom vill ha den, det finns ingenting som inte är perfekt med förutsättningarna innan. Ändå tar det så lång tid. Det har jag lite svårt att förstå.

Trots ett snöpligt slut på säsongen har Piraterna gjort en bra säsong. Bland annat hemmaslog man seriesegrande Västervik med stora siffror och bortaslog serietvåan Dackarna veckan efter. I slutänden hamnade Piraterna dessutom på en fin tredjeplats i tabellen. Daniel är dock inte riktigt redo att ge ett betyg på säsongen som varit.

– Kanske om några dagar. Vi blev ändå trea i grundserien över tolv matcher. Det hade vi tagit alla dagar i veckan inför säsongen. Men sen är det alltid såhär när man åker ur, det tar en stund att smälta.

Nu väntar en period av kontorsarbete för piratledaren. Han berättar att det väntar en del avstämningar, där bland annat fakturor ska gås igenom. Därefter är det dags för regelmöten med ESS. Men framförallt finns det en viktig punkt på schemat: hyresavtalet med kommunen.

- Annons -
Autoexperten Arena. Foto: Erik Kruse

– Vår stora grej är avtalet med kommunen. Det har vi sagt upp, så det måste lösas om vi ska ha någonstans att åka nästa år. Det kan låta som det är en bagatell, men det är en ganska stor fråga. Så är det.

För inte allt för många år sedan ägde Piraterna arenan på Dunteberget, men numera hyrs den av kommunen. Daniel reder ut turerna en aning.

– Vi ägde den för några år sedan. Sen vart det någon affär mellan kommunen och klubben 2016, eller när det var. Nu har vi haft ett hyresavtal i två eller tre år. Vi tycker inte vi mäktar med det. Det är stora pengar som går och det krävs sinnesjuka manstimmar att hålla det här i ordning.

Piraternas hemmaarena ligger bara ett stenkast från bostadshus. Trots det är inte det stora problemet att få tillstånd att köra.

– Det har vi inte så mycket bekymmer med. Vi får inte köra så sent på nätterna. Tio är det egentligen som gäller, men vi har fått igenom till elva i år. Så det tror jag inte är det största bekymret. Det största bekymret är att vi måste komma överens med kommunen om en hyra båda tycker är rimlig.

När det väl är klart med bana till nästa år behövs ett lag. Redan nu finns ett par pusselbitar på plats. Förutom att Daniel själv har två år kvar på sitt kontrakt, är även två förare klara för nästa säsong.

– Vi har Fajfer på 1+1 år och vi har Selvin på treårskontrakt. Det är någonting att starta på. Men vi får se, speedway kan ju vara hela havet stormar om två veckor, det vet vi ju inte. Det är ju en speciell bransch på det sättet. Men vi ligger väl skapligt med i startgroparna för det, avslutar Daniel Davidsson.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna