- Annons -spot_img

Förutsättningar inför SM-Finalen “Längesedan det var så här öppet”

Ikväll körs individuella SM-finalen i Målilla det spås bli en jämn och spännande tävling där flera förare slåss om guldet. Notera att starttiden ikväll är 17:30.

- Annons - ad

SM-Final väntar i Målilla, iallafall den individuella. Det ska komma lite regn på förmiddagen men efter det ser det ut att bli bra väder. Det kommer förhoppningsvis bli en bra och jämn tävling där det är många förare som är med och slåss om guldet. Jag kan inte påminna mig om när det var så här öppet senast. Givetvis är Fredrik Lindgren en stor favorit till guldet. Han kommer dock vara hårt utmanad av bland annat Pontus Aspgren och Oliver Berntzon. Pontus Aspgren är i sitt livs form, just därför ska det bli oerhört roligt att se vad han kan göra ikväll. Man ska inte glömma bort Jacob Thorssell som vunnit de senaste två åren och som kör för Dackarna. Kim Nilsson kan också vara med och utmana om han har en bra kväll. Det kommer bli tight i toppen och det kommer bli tight mellan de förarna som kämpar för att ta sig vidare från grundomgången.

Jag tycker att det är fantastiskt roligt att se att det även är några yngre förare med i årets SM, jag tänker då främst på Philip Hellström Bängs och Casper Henriksson. När det gäller Philip så hade han en mycket bra kväll för Masarna senast när han plockade 12+1. Även om de unga förarna kanske är där mest för att samla på sig erfarenhet ska det bli kul att se hur de står sig mot de äldre mer rutinerade förarna.

Förhoppningsvis är det en härlig tävling vi har att se fram emot ikväll. Tävlingen visas på Sportkanalen och More.

Startlista SM
1. Joel Anderssson
2. Daniel Hendersson
3. Jacob Thorssell
4. Alexander Woentin
5. Mathias Thörnblom
6. Peter Ljung
7. Philip Hellström Bängs
8. Pontus Aspgren
9. Victor Palovaara
10. Oliver Berntzon
11. Kim Nilsson
12. Filip Hjelmland
13. Fredrik Lindgren
14. Linus Eklöf
15. Casper Henriksson
16. Ludvig Lindgren

Adam Holman
Bild: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna