- Annons -

Första halvan av mötet mellan Smederna och Rospiggarna avklarat: ” Jag vet inte vad han menar”

En poäng är vad som skiljer Smederna och Rospiggarna efter den första av två matcher på två dagar. Nu åker lagen från Eskilstuna till Hallstavik för att göra upp om både match och bonuspoäng, med vitt skilda förutsättningar.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blev en jämn och händelserik första match i dubbelmötet mellan Smederna och Rospiggarna. Matchen i Eskilstuna bytte ledande lag fem gånger, hade aldrig en större poängskillnad än fem poäng och slutade i hemmaseger med blott en poäng.

Efter matchen var ingen av lagens lagledare allt för missnöjd med matchen.

– Det var en svängig match. Den var fram och tillbaka. Man fick aldrig någon bra känsla kring hur det skulle gå. Andra hemmamatcherna har man ju faktiskt känt att ”det här har vi”. Idag var det lite oroligt i lägret, sa Smedernas lagledare Jerker Eriksson efter matchen.

– Vi börjar hitta rätt. Vi är inte uppe i nivå på alla förare än. Men jag tycker vi gjorde en bra dag och det var en jämn och fin speedwaymatch, uttryckte sig Rospiggarnas lagledare Peter Jansson.

- Annons -

Den sistnämnde var inför matchen med och släppte en riktig värvningsbomb. Under söndagen publicerades, som en blixt från klar himmel, ett klipp på Rospiggarnas facebook där ingen mindre än den tidigare världsmästaren Artem Laguta presenterades som ny förare. Artem klev in redan i tisdagens match och tappade endast en poäng.

– Det är mycket arbete från föreningen och Artem som ligger bakom och möjliggör den här satsningen. Det är kul och han är en av världens bästa förare, det visar han här ikväll också, kommenterar Peter Jansson värvningen och fortsätter:

– Jag brukar säga att man måste ringa och fråga. Om man inte frågar kan man inte få ett svar. Det visade sig att han hade ett intresse att åka mer speedway och att vi hade en plats för honom. Så vi har pratat ett tag. Det hände inte på en dag, utan vi har jobbat med det här i några veckor för att hitta rätt för både honom och oss. Det är en färgklick, en väldigt bra kille.

Redan under onsdagen är det dags för returmöte, när båda lagen åker de drygt två timmarna till Hallstavik. Bauhausligan kör onsdagsmatch, en match som ställt till med vissa problem för en del lags laguttagningar. Smederna har drabbats ovanligt hårt och har fått låna in Eddie Bock från Indianerna för att kunna komma till start. Det är en situation Smedernas Jerker Eriksson inte är allt för nöjd med.

– Jag skiter väl i vilken dag matchen går, men jag kan ju inte säga att jag tycker om onsdagsmatcher när vi saknar halva truppen. Vi kan inte ha det såhär, vi kan inte köra på onsdagar om vi inte har förare tillgängliga, det går ju inte. Vi får låna in förare för att köra och då är ändå ingen skadad. Men så är det. Polen sätter sina regler, de bestämmer över sina förare. Danmark har såklart företräde när de har ett kval. Just nu drabbar det oss och då känns det kasst, säger Jerker.

- Annons -

Rospiggarnas Peter Jansson har en annan bild av situationen.

– Vi har ju vetat om det här hela säsongen, att vi ska köra på onsdag. Det är inget nytt liksom. Det får man anpassa sig för då. Man kan ju inte vara sur på måndag morgon för att man ska åka och arbeta, det vet man ju om. Det kan inte vara någon nyhet för någon av klubbarna, säger Peter.

– Nej, men när de la onsdagsmatcherna var det ju inget kval, kontrar Jerker Eriksson och fortsätter:

– Danska ligan har ju uppehåll, det fanns inget kval när de la den matchen. Sen la danskarna ett kval efter att vi hade bestämt den onsdagen. Så är det ju. Jag vet inte vad han menar. 

Trots allt är det inget av lagen som viker ner sig på förhand, utan båda lagen går för seger.

– Kan Rospiggarna köra jämnt med oss här, så kan vi köra jämnt med dem. Sen är det klart vi är vingklippta, det är vi ju, men vi får kriga ner dem. Vi kan bara åka dit och kämpa, säger Smedernas Jerker Eriksson.

– Det känns bra. Nu har de visat hur bra de är på sin hemmabana och nu ska vi visa hur vi är på vår hemmabana. Det kommer bli en väldigt färgsprakande kväll i Hallstavik imorgon, avslutar Rospiggarnas Peter Jansson.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna