- Annons -

Förbundskaptenens tankar inför Race Off: ”Gäller att ha huvudet med sig”

Under fredagskvällen jagar Sverige en finalplats i Wroclaw. Då gäller det att man har en bra kväll, förbundskapten Morgan Andersson berättar om hur han ser på uppgiften.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Sverige har efter att de slutade tvåa i sin semifinal laddat för fredagens Race Off. Där väntar Australien, Tjeckien och Frankrike. Förbundskapten Morgan Andersson har en bra känsla inför tävlingen.

– Den är bra, vi har haft en ganska stor genomgång igår och även under onsdagen. Vi har gått igenom lite saker som vi gjorde mindre bra. Det handlar framförallt om val av spår på första varvet, säger Morgan Andersson.

Vinnaren tar en plats i lördagens final, övriga lag har kört färdigt. Det är bra motstånd som väntar de svenska förarna.

- Annons -

– Det är tufft, det tuffaste motståndet på pappret är Australien, men både Tjeckien och Frankrike har några stycken som kan röra om i grytan. Som jag sa innan mästerskapet startade så är vi lite underdogs, jag hoppas att vi kan peaka idag och vinna den här tävlingen.

Jaimon Lidsey plockade flest poäng för Australien i onsdags. Foto: Erik Kruse

Sverige gör som Tjeckien och Frankrike och sätter sin poängstarkaste förare från semifinalen som nummer fem. Men vad innebär det egentligen för laget?

– Vi hade det lite på tapeten inför första tävlingen. Nackdelen är att det kan bli lite stökigt i depån, vissa hanterar det bättre än andra. Jag diskuterade det med Fredrik och nu blir det så här. Vi känner att vi förhoppningsvis får ut det bästa av laget när vi gör så här. Det bästa vore att vi kan vara med länge och sedan köra Fredrik två gånger i nomineringen.

Fredrik Lindgren är uppsatt som nummer fem i Race Off. Foto: Erik Kruse

– Vi får fler valmöjligheter när vi sätter vår bästa förare som nummer fem, om vi kommer efter så gäller det att göra det vid rätt tillfälle så vi kan trycka direkt, fortsätter han.

- Annons -

Morgan är precis som många andra inte nöjd med hur banan har varit under veckans tävlingar. Laget har även pratat ihop sig ordentligt om vart man ska åka på banan.

– Jag har pratat lite med Phill Morris, jag har berättat vad vi i Sverige tycker. Hur är det möjligt att det blir så dålig speedway på en bana som är topp tre bästa i världen? Vi har varit väldigt noggranna i analysen av banan. Nu vet vi vart vi inte ska åka, det gäller att ha huvudet med sig, avslutar Morgan Andersson.

En bit därifrån hittar vi Jacob Thorssell och Oliver Berntzon. De är förväntansfulla inför kvällen.

– Det blir nog bra, det är klart att det blir tufft men det är bara att ta det som vilken tävling som helst och sen hoppas att det räcker hela vägen. Vi behöver bra starter och bra förstasvängar, där gjorde vi bort oss lite i tisdags. Vi har pratat mycket om det och kan vi göra det bättre så ska det nog gå vägen, förklarar de.


Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36


- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna