- Annons -

Förbundskaptenen inför Lag–VM: ”Vi är lite underdogs i år”

Sverige kör under tisdagskvällen semifinal i Lag–VM. Enligt Morgan Andersson går Sverige in i tävlingen som underdogs.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lag–VM i Wroclaw är för många en av årets stora höjdpunkter. Efter sex års frånvaro är det populära konceptet tillbaka i kalendern. Sverige möter under tisdagen Storbritannien, Tyskland och Tjeckien.

Morgan Andersson berättar hur han ser på Sveriges chanser i mästerskapet.

– Vi är lite underdogs i år när vi går in i tävlingen, av de åtta lag som ska kvala så är det åtminstone tre lag som är bättre än oss på pappret. Om man tittar formmässigt och så. Det kommer krävas att vi får ut årsbästa från flera av våra förare, så ser jag på det, säger Morgan Andersson.

- Annons -

– Jag tror även att vi har en bra möjlighet att dunka på under tisdagen. Jag tror att både Australien och Danmark är starkare än England. Så att vinna semin skulle vara en bra väg till finalen, fortsätter han.

Tai Woffindens Storbritannien får ses som Sveriges huvudkonkurrent i semin. Foto: Erik Kruse

I ett eventuellt Race Off väntar mest troligt Australien eller Danmark som huvudkonkurrent om den sista finalplatsen.

Sverige har ett fint facit de senaste åren som Lag–VM har körts, men det är ett till stora delar nytt lag som ställer upp i år.

– De tre senaste åren med Lag–VM har vi guld, brons, silver. Men då hade vi ett annat lag. Vi hade bland annat Jonsson då. Det är inget att sticka under stol med att flera av våra killar inte har blommat ut som vi hade hoppats på. Det ska vi försöka vända på den här veckan.

- Annons -

Hur är banan i Wroclaw?

– Om det är några banor som verkligen sticker ut när det gäller vikten av maskinmaterial och setup, så är Wroclaw en av dem. Den kan passa många, men då måste man ha en cykel som fungerar bra. Det gäller även att läsa banan, det är en extremt teknisk bana.

Att Lag-VM är tillbaka i kalendern ser Morgan fram emot.

– Det är jätteskoj, det ser jag verkligen fram emot. Jag hade gärna sett att man kunde köra Speedway Of Nations samtidigt. Lag–VM är ett roligt format, det är så sällan vi kommer ihop tillsammans i en så stor grupp.

Det har även gjorts en satsning för att få ut det mesta av förarna som representerar Sverige i Wroclaw.

– Bakom kulisserna har vi sett till att Lindbäck har fått nytt maskinmaterial som jag hoppas ska fungera bättre än det han åkt på tidigare i år. Han åkte de två senaste matcherna i Bauhausligan på de grejerna. Han tog bra med poäng, jag hoppas vi får ut mer av honom. Han har inte haft material som skulle räckt till i Wroclaw tidigare, är min uppfattning.

Antonio Lindbäck har haft bra form de senaste matcherna. Foto: Erik Kruse

Det har inte varit svårt att ta ut laget till den första semifinalen.

– Det har varit lätt, det har inte varit några problem med det. De fem som är med har kvalificerat sig för att vara det. Oron har varit skador på både Kim Nilsson och Fredrik Lindgren.

Kim är redo att köra om det behövs?

– Det ska han vara, det är en förutsättning. Han är redo att kastas in. Förutsättningen var att han skulle köra en tävling innan Lag–VM. Nu körde han både i Allsvenskan under torsdagen och under söndagen i Bygdoszcz, avslutar Morgan Andersson.

Under måndagskvällen samlas laget och förarnas mekaniker för en middag, där det bland annat ska pratas om taktik och mål inför veckan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna