- Annons -

För tredje året i rad ser det bra ut – nu fattas bara en medalj

Två svenska förare tog sig vidare till SGP2-serien i år. Sedan säsongen 2022 har det varit minst två varje år, det är naturligtvis en trevlig tradition att hålla vid liv.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Under lördagen tog sig Casper Henriksson och Philip Hellström Bängs vidare till SGP2-serien. I en sport där återväxt ständigt är på tapeten så var det naturligtvis oerhört viktigt. Och så har det faktiskt varit de senaste åren. 2023 var det till och med tre då Gustav Grahn gick vidare utöver PHB och Henriksson, och 2022 var det Gustav Grahn och Casper Henriksson som försvarade de svenska färgerna.

Alldeles oavsett så är det starkt av svenskarna att ta sig vidare, för några år sedan hörde det inte till vanligheterna. Men nu har det nästan blivit tradition, en fin sådan. Och visst har det gått bra för dem. Förra säsongen slutade Casper Henriksson på en femteplats och Philip Hellström Bängs på en sjundeplats.

I år tycker jag att vi skruvar upp förhoppningarna lite. Jag tycker att båda har tagit steg och att det är fullt rimligt att hoppas på en svensk medalj. Det har både Henriksson och PHB möjlighet till.

- Annons -

Det ska dessutom bli fantastiskt att en av deltävlingarna går i Målilla. Det är grabbarna värda, att få köra inför sin hemmapublik. Nu jävlar kör vi!

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna