- Annons -

Fem förare jag saknar att se i svenska ligan

Många förare har passerat genom åren i den svenska ligan och vissa har gjort större avtryck än andra, både på och utanför banan. Nedan följer fem förare jag gärna hade sett i den svenska ligan igen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Frederik Jakobsen – 1.875
– Den danske föraren Frederik Jakobsen är verkligen en förare jag saknar att se i den svenska ligan. Han är alltid glad och positiv. Hans högsta nivå är hög och kan slå vem som hest när allt stämmer. Kanske kan han var sugen på att återvända till den svenska ligan igen när han nu avstår styrning i den brittiska ligan.

Tobiasz Musielak – 1.663
– Polacken som jag blev väldigt förtjust i redan under sin första säsong i Vetlanda. Ger allt och har utvecklats mycket senaste åren även om han inte fått det där stora genombrottet. Men har kört enormt bra i den brittiska ligan senaste säsongerna och har väldigt hög potential. Sannolikheten att han kör i Sverige kommande säsong är nog ganska liten då han redan har kontrakt i Polen, Storbritannien och Danmark.

Peter Kildemand – 1.250
– Saknar dansken mest för att han är en sevärd förare som det allt som ofta händer något kring på banan. Har kanske stannat av något men har tidigare visat vilken hög nivå han besitter. Ligger på ett gynnsamt snitt.

- Annons -

Rune Holta – 1.250
– Den evigt unge norske polacken är en omtyckt förare av de flesta. Senast han körde i Sverige (2021) visade han sina gamla takter från glansdagarna. Ständigt på bra humör i depån och ger allt för sitt lag samt alltid mån om fansen. Frågan är dock om han fortsätter köra 2024?

Emil Sayfutdinov – 2.377
– Tillhör världens absolut bästa förare och har en åkstil jag gillar. En stark poängplockare som kanske till och med höjde sig ytterligare en nivå ifjor. Väldigt imponerande insatser i den brittiska ligan och stabil i Polen. Kanske kan den tidigare europamästaren och VM-medaljören bli aktuell när han återigen välkomnas att köra i Sverige.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna