- Annons -

ESS ordföranden om Masarna: ”Vore ännu värre att starta säsongen och inte fullfölja den”

Masarna har det tufft ekonomiskt just nu, ESS ordförande Mikael Holmstrand berättar hur han ser på situationen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Masarna kämpar för att undvika konkurs och nedflyttning från sportens finrum. Klubben har förarskulder som gör att Svemo redan nu skulle kunnat neka klubben att köra i Bauhausligan 2023. Svemos grenchef Mikael Karlsson har dock valt att ge Masarna lite mer tid.

Mikael Holmstrand är ordförande för ESS, han berättar vad man gör från ESS sida.

– Vi har begränsat med verktyg, det är ytterst en klubbfråga. Vi försöker att ligga nära klubbarna, klubbarna är ganska öppna där måste jag säga. Jag har en dialog med Masarnas ledning flera gånger i veckan och försöker se va de jobbar med för spår. Vi är väldigt tydliga med att vi inte vill ha ett Vetlanda till där man lever på falska förhoppningar för länge och sätter ligan i en dålig sits genom att dra sig ur väldigt sent.

– Ska man åt det hållet är det bättre att det sker så tidigt som möjligt, det har vi varit tydliga med. Man måste ha relevanta antaganden, man kan inte leva på tomma löften och falska förhoppningar. Man måste ta sitt ansvar gentemot ligan. Ser man att det inte finns någon chans att rädda det här då måste man ta det beslutet. Finns det någonting att jobba på då är det fullt fart med det som gäller, fortsätter Holmstrand.

- Annons -
Mikael Holmstrand vill inte ha en ny situation likt den med Vetlanda i våras.

Hur ser situationen ut i Avesta?

– De har inte reglerat alla förarskulder från den gånga säsongen, det är en bra slant. Men ser man till vad en klubb ska omsätta på ett år så är det ingen jättedramatik. De behöver ha in några tunga sponsorer, samtidigt som det förs diskussioner med kommunen. Kommunen har lovat saker som inte blivit av eller som det inte tagits beslut om än. Jag vet att det pågår ett arbeta , exakt vad som förväntas av Masarna där det vet inte jag.

Förbereder ESS för ett scenario där det kanske bara blir sju klubbar 2023?

– Det är en diskussion som förs mellan klubbarna, vi tittar på olika alternativ. Från nio lag till åtta som det blev när Vetlanda försvann hade kunnat vara bra om det skedde tidigare. Att ha jämnt antal lag är positivt, sju är inte delbart på något bra sätt så det ställer till det isåfall. Vi har ju en kalender att ta hänsyn till, vi diskuterar olika alternativ men vill inte gå för långt innan vi vet vart det landar. Vi för en tät dialog med Svemo, vi gör det här tillsammans.

Något datum är inte klart när Masarna ska ge ett besked om de kommer till start eller inte.

– ESS har inte det verktyget, men Svemo skulle kunna neka dem starttillstånd i serien 2023 på grund av förarskulder. Det är ett beslut för förbundet att ta. Jag har sagt till Masarna att vi vill ha ett besked så fort som möjligt och en plan som känns rimlig. De behöver sanera skulderna för 2022 och hitta en finansering för 2023. Att dra dig ur nu vore illa men det vore ännu värre att starta serien och sedan inte fullfölja den. Det får inte ske, de behöver en trygg finansering för hela 2023, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna