- Annons -

ESS ordföranden om läget i klubbarna: ”Kontroller blir alltid reaktiva”

Det pratas mycket om klubbarnas ekonomi just nu, inte minst sedan det står klart att de regerande mästarna Eskilstuna Smederna har skulder till flera av sina förare.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När vi når ESS ordförande Mikael Holmstrand så finns det inte jättemycket som han kan säga om läget i klubbarna just nu. Efter nästa vecka finns det mer att säga.

– Jag har inte insyn i klubbarnas status ekonomiskt. Jag har begärt en rapport om status, bland annat avseende ekonomi, på ESS styrelsekonferens nästa vecka. Jag avstår från att spekulera innan dess, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

ESS kan inte göra hur mycket som helst för att få klubbarna att fungera, det är främst klubbarnas ansvar. Även om såna frågor även kommer att diskuteras.

- Annons -

– De gemensamma lösningarna är också en del av agendan. Ytterst är det dock ett klubbansvar att anpassa kostnaderna efter intäkterna och regelverk kan bara komplettera det ansvaret. Kontroller blir alltid reaktiva. Klubbarnas arbete måste ske proaktivt.

När Masarna gick omkull hade de en tät dialog med ESS. Att någon mer klubb skulle ha så pass stora problem finns det inga indikationer på i nuläget.

– Inte annat än det som tidigare varit känt från Rospiggarna. Några klubbar räknar med att gå lite back i år men ingenting som skulle äventyra klubben enligt det vi fått veta, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna