- Annons -

ESS ordföranden om att Vargarna är tillbaka: ”Flera saker är jättepositivt”

Under måndagen stod det klart att Vargarna är tillbaka i sportens finrum. Det cirka två veckor efter att man ansökt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

ESS ordförande Mikael Holmstrand ger sin syn på att laget nu är tillbaka i högsta serien igen. Det är mycket som är bra med det beslutet.

– Flera saker som är jättepositivt, vi blir åtta lag igen vilket innebär jämna omgångar. Blir det inte några inställda matcher så har vi inga lag som står över och får långt mellan matcher och hemmamatcher. Det är även positivt att något lag går åt det hållet, det är fem år sen senast då Piraterna gick upp. Det visar att det går att ta sig den vägen som Vargarna har gjort genom att bygga långsiktigt, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

– Att vi kommer in i en större stad är också jättebra. Norrköping är en idrottsstad och Vargarna är en klubb med fina traditioner. Det ligger väldigt centralt i Sverige, det blir många fina matcher mot Indianerna, Västervik och Piraterna, fortsätter Mikael Holmstrand, fortsätter han.

- Annons -

Vad har Svemo och ESS tittat på innan ni tog beslutet att Vargarna skulle få vara med?

– Det är framförallt ekonomi, de har visat sina befintliga siffror i förening och aktiebolag. De har även visat en budget som vi tycker är rimlig. Vi har jämfört med andra klubbar och sett att budgeten är i balans. Sen har vi tittat på organisation och anläggning, men där är det i stort sett samma krav på Allsvenskan och Bauhausligan. Sen har jag och Mikael Karlsson haft möten med Vargarna där vi berättat hur Bauhausligan funkar idag med gemensam hemsideplattform, lagställ, nationella sponsorer och så vidare.

Det finns några saker som kan bli en utmaning den första säsongen i Bauhausligan.

– Sponsorer är den stora delen, de har valt att hålla en försiktig budget. Men det finns många duktiga idrottslag i Norrköping. Där ska man in och försöka slåss om den sponsorkakan. Det finns säkert en grundpublik men det är viktigt att man breddar den. Det borde vara görbart i och med att man ligger centralt placerat. Det finns nog ett gediget intresse med ett lite mer namnkunnigt lag och motstånd än vad det kanske är i Allsvenskan, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna