- Annons -

En öppenhet som alla tjänar på – oavsett om det är bra eller dåligt

Nu har det gått några dagar sedan Masarna gick ut med hur det ekonomiska läget ser ut, helt ofiltrerat och precis som det är. Någonting som alla, precis alla tjänar på.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Masarnas tidigare ekonomiska bekymmer tror jag att alla känner till vid det här laget. Nåväl, det som har varit ligger bakom oss och den nya styrelsen som tog över efter krisen ska inte lastas för det.

Under slutet av 2023 kom beskedet att Masarna är tillbaka i Allsvenskan till 2024. Det var ett mycket positivt besked. Vad som är nästan lika viktigt är att Masarna nu är helt öppna kring hur ekonomin ser ut, det skapar en bra trygghet. För alla inblandande.

I Masarnas ekonomiska besked framgick att de 2023 gör en vinst på 22 358 kronor. De har betalat tillbaka 305 970 av klubbens skulder. Samtidigt återstår det 147 000 kronor på den skuld som klubben har.

- Annons -

Tänk om alla klubbar kunde vara så här öppna, visst det går att begära ut på olika sätt. Men hur många gör det? Det positiva här är att det läggs ut på Facebook så att alla enkelt kan ta del av infon.

Jag tycker att vi ska sträva efter att alla klubbar gör så, då skulle det bli svårare att över tid bedriva verksamheten på ett ohållbart sätt, om precis alla vet hur det går år efter år och inte minst viktigt hur vägen ser ut framåt. Allt behöver inte vara perfekt, men det behövs en plan.

Vad händer till exempel i Smederna? Vad händer i Rospiggarna? Jag vet inte exakt, inte mer än att det enligt personer i respektive klubbar säger att det inte är någon fara på taket. Men den har man ju hört förut…

Har du inte lyssnat på vårt senaste poddavsnitt? Gå genast in och gör det på länken nedan.

”Vi sprang hundra ungar runt Rickardsson – det händer inte idag, ingen bryr sig
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna