- Annons -

Ekonomisk succé för svenska klubben: ”Kan inte nöja oss med det”

Västervik speedway fortsätter att gå som tåget ekonomiskt. Efter att ha gått plus med cirka en miljon 2022 följer man nu upp det med en ny miljonvinst.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Svenska speedwayklubbar som går bra är tyvärr inte jättevanligt. Men det finns 2-3 klubbar som gör det, Västervik är en av dem. På klubbens årsmöte som ägde rum under måndagen konstaterades att det ekonomiska läget ser bra ut.

– Vi är så klart väldigt nöjda. Vi har gjort det bra i många år nu där vi har varit försiktiga med pengarna och inte kostat på oss för mycket. Nu har vi gjort bra resultat i några år och vågar satsa på olika saker, sa klubbens ordförande Niclas Wallander på mötet. Det rapporterar VT.

Klubben satsar mot flera mål på samma gång. Man har lyckats med det mesta, bortsett från att det inte blivit något guld de senaste åren.

- Annons -

– Vi har en utarbetad strategi där vi sportsligt satsar mot guldet men där vi även satsar mycket på arenan och själva evenemanget. Publiksiffran förra säsongen visar att vi är på väg åt rätt håll och då kan vi inte nöja oss med det utan måste fortsätta att jobba för det. Det känns som att intresset för speedway börjar bli mer och mer som förr, att det börjar bli en familjeaktivitet som alla kan gå på.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna