- Annons -

”Det största som hänt svensk speedway sedan Rickardsons VM–guld”

ESS presenterade under förmiddagen en av de största nyheterna för speedway på flera år. Vad det innebär är en dokumentär om sporten på SVT play.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Under våren kommer SVT att sända en dokumentär om speedwaysporten. Dokumentären kommer heta: ”Speedway-med livet som insats” och vara i fyra avsnitt. Varje avsnitt kommer att vara 45 minuter långt.

ESS skriver på sin Facebooksida om arbetet med att få till detta

– Under två års tid har vi planerat och arbetat för att kunna sprida vår sport till en bredare målgrupp. Arbetet landade i att vi tillsammans med produktionsbolaget Rough Studios har gjort en dokumentärserie som SVT har köpt och ska visa i fyra delar under maj och juni, säger Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i ESS.

- Annons -

ESS ordförande Mikael Holmstrand ger sin syn på dokumnetären.

– För ESS har frågan om att öka synligheten för vår sport varit högst upp på agendan de senaste åren. Jag och Mikael Teurnberg har träffat flera aktörer och insett att vi har en attraktiv produkt för idrottsdokumentärer som är väldigt populärt just nu. När vi fick kontakt med Rough Studios landade vi snabbt i att det här kan bli en unik möjlighet för oss. Med SVT som partner på bästa sändningstid vill jag påstå att detta är det största som hänt svensk speedway sedan Tony Richardssons sista VM-guld 2005″, säger Mikael Holmstrand, ordförande i ESS.

Första avsnittet släpps på SVT Play den 22/5 kl 02.00 och visas på SVT 1 den 24/5 kl 21.00.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna