- Annons -

Det kanske är dags att tacka för sig Nicki?

Nicki Pedersens senaste skada är en otäck historia. Frågan är om det var det sista vi såg av honom på en speedwaybana? En del av mig hoppas det.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Nicki Pedersens karriär har varit helt makalös. Det är svårt att inte förundras över hans förmåga att i tävling efter tävling, år efter år leverera tvåsiffrigt i varje match. Även om du gillar honom eller inte så kan man inte säga emot att det är en av sportens största profiler genom tiderna. Du älskar honom när han kör för ditt lag och hatar honom när han är i motståndarlaget.

De senaste veckorna har varit extremt tuffa för Nicki. För knappt tre veckor sedan bröt han två revben och punkterade lungan i en ligamatch i Danmark. I helgen som var bröt han höften och bäckenet på två ställen samt fick en blodpropp.

Foto: Erik Kruse

Nicki som fortfarande levererar högklassig speedway ligger på en fjärdeplats i den polska snittligan med ett snitt på 2.448 poäng per heat. Trots det hoppas jag nästan att han har förnuftet att tacka för sig nu. Han är 45 år gammal, har haft en makalös karriär och har inte mer att bevisa. Två så allvarliga skador på två veckor visar att det är bäst att sluta så länge han är någorlunda hel. Det skulle vara oerhört tråkigt om en så fin karriär avslutades i en rullstol eller i värsta fall om han omkom i en olycka.

- Annons -

Jag skriver det i all välmening, avsluta så länge du är någorlunda hel.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna