- Annons -

Det här känns inte som ett framgångsrecept Dackarna

De regerande Svenska mästarna Dackarna låter Maciej Janowski gå. Och de kommer inte att ersätta honom, det känns inte som något framgångsrecept direkt.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dackarna vann SM-guld förra året, det hade inte jag gissat på förhand. Men de kom igång bra och levererade som bäst när det gällde som mest. Precis som det lag som vinner guld måste göra.

Nu står det klart att lagets ryggrad på många sätt, Maciej Janowski lämnar laget. Det var inte särskilt oväntat och laget har ju klarat sig utan honom tidigare. Som i finalen till exempel då Leon Madsen vikarierade.

Janowski kommer de att klara sig utan, det tvekar jag inte på. Vad de däremot inte kommer klara sig utan är den stjärnförare utöver Bewley och Lebedevs som de kommer sakna 2024. Det är sagt att den sista platsen i truppen kommer gå till en backupförare. Det är aningen märkligt kan jag känna, när jag tittar på truppen är det inte en backup som behövs. Här behövs en stjärna. Givet att målet är att försvara guldet.

- Annons -

Tycker jag då att Dackarna är ett dåligt lag? Absolut inte. De har ett gäng som kommer att vinna mycket i grundserien. Har det blivit starkare än förra året? Absolut inte. Jag tror att man kommer lida en del av att man tappar en stjärna, det ska inte underskattas att ha den där föraren som tar något poäng extra när det gäller som mest.

Fördelen är att man får ett jämnt lag, men jag hade nog ändå valt att satsa på en stjärnförare till och en, eller två bra 1.250 förare för att frigöra lite snitt. Alternativt köra med 0.500 förare på reserven. Sen att Timo Lahti kommer in som svensk gör naturligtvis att svensksidan blir vassare.

Dackarna har relativt sett blivit sämre, jag anser att Piraterna, Lejonen och Västervik på flera sätt skjuter fram sina positioner. Dackarna backar något steg. Det gör att de slutar på en fjärdeplats 2024.

Sen är det januari, mycket kan hända, speedway avgörs inte på pappret och allt det där. Men baserat på vad vi vet idag så känner jag att det saknas en spjutspets efter Bewley.

Janowski var aldrig nära Smederna: ”Pratade inte med honom”
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna