- Annons -

Det hade varit fördelen med el-cyklar – men det är en fis i rymden

Elcyklar inom speedway har börjat diskuteras i olika forum, det går inte riktigt hem hos många entusiaster inom sporten.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Som jag ser det finns det två stora fördelar med att köra speedway på elcyklar. Det ena är att det skulle bli enklare för gemene man att hålla på. En elmotor skulle inte behöva lika mycket underhåll som dagens motorer. Det är den ena fördelen.

Den andra fördelen som jag ser det är att ljudnivån skulle sänkas, det hade varit en stor fördel. Då hade man kunnat flytta in sporten i städerna på sikt. Kanske skulle man till och med kunna köra i Göteborg och Stockholm i framtiden, det hade varit guld värt för sporten.

Nackdelarna då? Ja det första är att det tar bort mycket av känslan. Det blir inte samma sak, det kommer man inte ifrån. Sen ur en miljöaspekt så är speedwayutsläppet en fis i rymden. Metanol är rent och dessutom körs det under kort tid. Det är det lilla problemet för miljön. Det stora problemet inom speedway, som i alla sporter är resandet det som släpper ut mest. Vi pratar om tusentals mil i bil och hundratals flyg per säsong. Det är nog värre än att cyklarna körs på metanol. Så ur en miljöaspekt är det viktigare att hitta förnybara bra drivmedel där än till själva cyklarna.

- Annons -

Jag tror att det hade varit bra att köra ungdomsspeedway på elcyklar, det hade nog kunnat underlätta mycket. Men seniorerna och de äldre juniorerna får gärna fortsätta på dagens motorer och cyklar.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna