- Annons -

Det borde vara som i fotboll – det här är ett skämt

Timo Lahtis byte av nationalitet är lite av ett skämt, det är en riktig soppa som återkommer år efter år.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Är han svensk eller finsk? Ja det verkar ändra sig lite från dag till dag. Jag vet inte hur många gånger det här ämnet har dykt upp i olika sammanhang. I många år räknades han som svensk i Bauhausligan och finsk i landslaget.

Förra året var han tydligen bara finsk och inte svensk i något tävlingssammanhang. Det fick Smederna erfara efter att man värvat honom.

Till 2024 kommer han att räknas som svensk och endast svensk. Han kommer vara tillgänglig för det svenska landslaget och köra på svensk licens.

- Annons -

Det är inget konstigt i sig, är man svensk medborgare och har en svensk licens så ska man som i vilken sport som helst få välja vilket av länderna man vill representera. Men någon gång borde ju betänketiden vara slut.

I Lahtis fall känns det som att den borde ha varit slut för länge sedan. I fotboll har en spelare gjort sitt val när det debuterat för A-landslaget i tävlingssammanhang. Jag förstår inte riktigt varför det inte är så i speedway. Att man kan byta flera gånger är för mig lite av ett skämt.

Jag vill inte klandra Lahti som använder de regler som finns, det hade jag också gjort om det gynnade mig. Men regeln bör absolut ses över, det känns inte riktigt seriöst som det är nu.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna