- Annons -

Darcy Ward:”Jag hade kunnat utmana Zmarzlik och Woffinden”

Darcy Wards karriär tog slut alldeles för tidig, innan sportens kanske största talang någonsin hann etablera sig på allvar i GP-serien.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den 23 augusti 2015 tog Darcy Wards karriär plötsligt slut efter en olycka i Polen. Darcy hade då bara kört en dryg månad av säsongen efter att ha kommit tillbaka från en avstängning. Det var kanske den mest taggade Darcy som jag sett i hela hans karriär.

I en intervju med Sportowefakty berättar Darcy att han tror att han kunde blivit världsmästare om han inte skadat sig.

– Jag gillar att tänka på att jag kunde ta flera världsmästartitlar från Bartosz Zmarzlik. Det är bara gissningar men jag tror att alla personer vet att jag skulle bli utmaning för honom. Inte bara för Zmarzlik utan även för Jason Doyle och Tai Woffinden, säger Darcy Ward.

- Annons -
Darcy Ward anser att han sannolikt hade vunnit VM om han kunnat fortsätta sin karriär.

Han passar även på att hylla den trefaldiga världsmästaren Bartosz Zmarzlik.

– Han är mycket duktig och galen, jag tror att vi hade kunnat ha många tuffa kamper om jag kom tillbaka till GP-serien.

Även om karriären blev kortare än planerat är australiensaren glad över att han hann köra mot flera av de bästa förarna.

– Det skulle vara ett stort nöje att få fortsätta köra med dessa förare. Jag är glad att jag åtminstone hann med att visa lite av mina färdigheter, avslutar Darcy Ward.

- Annons -

Adam Holman
Maciej Markowski
foto: Roffe Lundstedt
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna