- Annons -

Dansken med om otäck krasch: ”Svårt att säga omfattning”

Patrick Hansen var under lördagseftermiddagen inblandad i ett otäck krasch i Polen. Många inom speedwayvärlden har därefter varit mycket oroliga. Nu kommer en första kort uppdatering.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det var i det tredje heatet i lördagens andra kvartsfinal i den polska andraligan mellan Ostrow och Rybnik som olyckan var framme. Det blev en otäck smäll där Patrick Hansen fick lämna i ambulans.

De första rapporterna som kom var oroväckande, enligt Sportowefakty ska föraren ha förlorat känsel efter smällen. Under natten har han opererats. Nu kommer ett utlåtande från Rybniks klubbpresident.

– Jag kan bekräfta att Patrick Hansen har opererats. Det är dock ännu för tidigt att prata exakt om prognosen. Ryggmärgen var skadad, men det är svårt att säga i vilken omfattning ännu. Ingen vet och det kommer att stå klart de närmaste dagarna. För tillfället kan jag dock säga att allt går åt rätt håll, berättade Krzysztof Mrozek till Sportowefakty.

Han berättar även att Hansen kommer att vara på sjukhuset i 7-10 dagar, därefter kommer han få hjälp av klubben att hitta ett lämpligt behandlingshem.

- Annons -

Även om det fortfarande är oklart hur läget är med Hansen så ser det i vart fall ut att vara bättre än vad som först rapporterades under lördagen.

I Sverige har Patrick Hansen kört för Masarna.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna