- Annons -

Danska blixtvärvningen körde stabilt direkt: ”Bara att skynda sig hit”

Benjamin Basso debuterade för Lejonen när det stod klart att Jakub Miskowiak skulle missa matchen på grund av skada.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

När Jakub Miskowiak fick en operationstid för sin skadade handled fick kasta in handduken. Det tvingade Lejonens lagledning att agera. Valet föll på 21-årige Benjamin Basso som slutade trea på JVM i Cardiff. Det blev stressigt för honom att hinna till matchen.

– Jag visste i måndagskväll att jag sannolikt skulle köra. Det var bara att packa bussen och skynda sig hit. Det var tufft till en början, de sista heaten tycker jag att jag åkte bättre på banan. Jag gjorde en omkörning på Jakobsen, det får man vara nöjd med, säger Benjamin Basso efter tävlingen.

– Banan påminner ganska mycket om en polska bana. Det gäller att hålla hjulen i linje hela tiden. Banan var fin tycker jag, fortsätter Basso.

Benjamin Basso fick en bra start på sin svenska karriär.

Hur ser du på Lejonens lag?

- Annons -

– Det är ett bra lag med bra team spirit, alla hjälpte varandra med inställningar och så. Det kändes väldigt bra.

Det ser ut som att Basso står på startlinjen när returen avgörs i Målilla nästa vecka. Frågan är om åtta poängs försprång är tillräckligt?

– Jag har hört att jag ska köra så det räknar vi med. Gör vi bara samma sak som idag så ska åtta poäng vara tillräckligt.

Säsongen som varit är han tillfreds med, det har dock varit fullt upp för den unga dansken.

– Det har varit en bra säsong, jag har aldrig kört så här mycket tidigare. Jag har gjort 100 tävlingar i år, det har varit fullt upp. Det är så jag vill ha det, avslutar Benjamin Basso.

I Sverigedebuten blev det 3 poäng på tre heat för dansken som gjorde stabilt på banan i Gislaved.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna