- Annons -

Daniel Henderson redo för nya utmaningen: ”Jättekul att få mäta sig”

Vargarna är tillbaka i Bauhausligan. Daniel Henderson är en av förarna som valde att stanna i klubben och följa med upp till högstaligan. Han är laddad för en ny säsong i Norrköpingslaget.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vargarnas lag tippades inte högt av de andra lagledarna när det var dags för upptaktsträff i Linköping. Daniel Henderson håller inte med om de tipsen.

– Jag tycker det ser lovande ut, vi är tippade i botten men jag hoppas och tror att vi kommer chocka många, säger Daniel Henderson.

Daniel lämnar Lejonen och Gislaved för att följa med Vargarna från Norrköping upp till högstaserien. Det finns några saker som ligger till grund för det beslutet.

– Det var inget lätt beslut, jag trivdes väldigt bra i Lejonen, det var en väldigt bra atmosfär där nere. Det som blev avgörande var att jag har fler garanterade matcher i Vargarna och att avståndet hemifrån är betydligt närmre till Norrköping än Gislaved. Man börjar bli till åren nu och jag är tvåbarnsfar, så man måste tänka på det familjära också.

- Annons -
Daniel Henderson lämnade Lejonen inför årets säsong.

Vad säger du om det lag ni har?

– Det är byggt efter de förutsättningar man har haft, det är lite lätt att komma upp som en nykomling i Bauhausligan som ett nytt lag när inget lag åker ur. Det är inte så att det bara står sju förare tillgängliga när man kommer upp. De flesta är är redan upptagna. Jag tycker att man har gjort det bra, vi har Niels Kristian Iversen och Chris Harris som sticker ut lite extra. Två äldre herrar som fortfarande har mycket att ge, framförallt hemma i Norrköping. Att vinna alla hemmamatcher och försöka ta så många bonusar som möjligt blir vårt jokerkort för att ta oss till slutspel.

Att få ha Kråkvilan som hemmabana i Bauhausligan är någonting som Daniel ser fram emot.

– Jag har haft två jättebra säsonger i Norrköping i Allsvenskan, jag har varit en ledande förare där och legat på tvåsiffrigt i stort sett varje match. Det ska bli jättekul att få mäta sig med världstoppar i Norrköping. Det är en speciell bana och jag tycker att jag hittar runt där nu och har bra fart. Det ska bli spännande att få ännu tuffare motstånd där.

- Annons -

För några veckor sedan kom det ut att Daniel Henderson har skrivit kontrakt med den polska Ekstraligaklubben Zielona Gora. Han är tillgänglig för inhopp eller utlåningar till andra klubbar. Så här långt under 2024 har det inte blivit några matcher i Polen.

– Det var fruktansvärt nära att jag skulle få chansen i Opole när Mathias Thörnblom skadade sig. De hittade en annan förare i sista sekund. Jag har ju ett Warszawakontrakt i Zielona Gora, så jag står standby om de ringer, avslutar Daniel Henderson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna