- Annons -

Daniel Davidsson summerar säsongen och blickar mot 2023: ”Vi har närmat oss”

Piraterna missade slutspel i år även om laget tog stora kliv i rätt riktning. I dagens intervju summerar Daniel Davidsson säsongen och blickar framåt mot säsongen 2023.

- Annons -

Motalalaget har några tuffa säsongen i ryggen. Till årets säsong fick man in några starka namn, främst i form av Piotr Pawlicki och Vaclav Milik. Trots det gick det inte hela vägen, laget missade slutspel i den sista matchen för säsongen.

–Säsongen 2022 har vart väldigt strulig för oss, vi har haft oerhört mycket skador och annat som gjort att vi behövt använda många förare och inte riktigt fått harmonin på plats. I 1 av 14 matcher har vi kunnat ta ut det laget vi ville åka med, säger Daniel Davidsson.

Som sagt så var säsongen trots mycket strul ett steg i rätt riktning.

– Resultatmässigt har det ändå vart en förbättring, målet inför säsongen var att närma oss sportsligt vilket vi helt klart gjorde. När vi var så nära en slutspelsplats så sved det naturligtvis när vi inte kunde utnyttja det fina läget vi hade.

- Annons -
Piraterna gjorde ett bättre resultat jämfört med de senaste åren.

Det är inte bara sportsligt som Piraterna är på väg i rätt riktning.

– Vi närmar oss inte bara sportsligt utan vi tar även ifatt på många andra lag på andra delar i hela verksamheten. Vi har varit öppna med att vi inte vänder skutan på några få säsonger utan att det krävs tid för att bygga en stabil bas i föreningen. Vi är på god väg men det krävs mycket jobb och vi skulle behöva bli fler, vi likt många andra går ganska hårt på ett par nyckelpersoner.

Daniel Davidsson förlängde för några veckor sedan sitt kontrakt med Motalaklubben. Han blir klubben trogen de kommande tre åren, någonting som han är nöjd med.

– Det känns bra naturligtvis. Som jag varit inne på tidigare tycker jag vi har något på gång. Vi har en samsyn i föreningen om hur vi ska jobba för att nå dit vi vill vilket underlättar. Det är ett spännande och omväxlande jobb/hobby. Sen är det klart att det väldigt mycket i perioder men sån är speedwayen.

Hur går tankarna inför säsongen 2023?

– Vi vill behålla stora delar av laget då vi tror på kontinuitet. Sen kommer det givetvis bli förändringar, vi har lärt oss den hårda vägen vad riskerna med en ganska smal trupp innebär. Sen är ju målet att ta ytterligare kliv sportsligt så då behöver truppen samtidigt bli bättre, avslutar Daniel Davidsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna