- Annons -

Daniel Davidsson om varför Smederna lyckades vinna guldet: ”Lite överraskad”

Smederna tog SM-guldet i årets upplaga av Bauhausligan. På förhand hade många trott på Lejonen, men så blev det alltså inte.

- Annons -

Lejonen var när säsongen började favoriter till SM-guldet. Laget tog sig hela vägen till final, väl där blev Smederna svenska mästare.

– Lite överraskad absolut. Men Smederna har visat att de är bra överallt den här säsongen. I ligan torskade de med två poäng borta mot Västervik med ett b-lag. Annars vann de allt, så de är absolut värdiga vinnare, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson till MVT.

Daniel Davidsson ger sin förklaring till varför han tror att Smederna lyckades bäst i år.

– Man har en rutin på att vinna.  Ledarna och hela organisationen är van att vara i den här situationen. När det är två så jämna lag på papperet som möts blir såna små detaljer väldigt viktiga. Sen hade Grzegorz Zengota en sån där kväll där allt fungerar. Att Zengota gått från att vara en hygglig medelmåtta till toppförare ser jag som en av nycklarna till att det gick hela vägen.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna