- Annons -

Daniel Davidsson om grundserien och struliga sista matchen: ”Ingenting man skojar bort”

Det blev en strulig match som kom igång sent och avbröts när polistillståndet tog slut. Nåväl, Piraterna slutade trea i grundserien och är klara för slutspel.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Piraterna tog sig till slut till slutspelet, i ett regnigt Motala blev det efter många om och men match mellan Piraterna och Indianerna.

– Det satt hårt åt lite för hårt, men så är det ibland. Matchen under tisdagen är en soppa för sig. Hade vi haft en reservdag där vi ansåg att vi och Indianerna hade kunnat köra med likvärdiga lag så hade vi aldrig startat, aldrig. Vi hade fått 200 millimeter regn innan skuren som kom en timme innan match. När vi såg att de kom igång i både Eskilstuna och Gislaved så fanns det inget annat val än att åka så länge vi kunde. Vi behövde minst åtta heat, säger Daniel Davidsson.

– Det var långt ifrån optimala förutsättningar, det var lite spårigt och väldigt mycket fäste. Men båda lagen försöker och gör det bra. Vi hade kunnat bryta efter åtta heat utan att någon hade sagt någonting, fortsätter han.

Efter 13 heat bröts matchen då polistillståndet inte längre gällde. Det har retat upp många smedsupportrar då Smederna hade gått vidare om Indianerna vann. Daniel tycker inte att det var någonting konstigt med att matchen inte gick att köra klart.

- Annons -

– Jag har full förståelse, Motalas bana ligger ju väldigt centralt. Vi har många villor väldigt nära och har tillstånd att köra till klockan 22. I år bad vi om att få tillstånd till 23, vi fick nej på den förfrågan. Det är inte polisen som säger nej utan det är miljö och hälsa. Efter en dialog så fick vi tillstånd till 23 vid undantagsfall. Vi ringde 114 14 men det är inte deras beslut att ta, polisen slår upp och ser att tillståndet tar slut. Miljö och hälsa har erinran, de har ingen jourhavande den tiden. Jag förstår att det ser konstigt ut, men det man måste förstå är att åker man efter att tillståndet gått ut så gäller inga försäkringar för förarna.

– Det är allvarliga grejer, det är ingenting man skojar bort. Händer det någonting då så är det inget roligt längre. Vi ledde hela den här matchen, så vi hade kunnat bryta när vi ville. Det får vara lite nyans i det ibland.

Att fortsätta köra utan tillstånd var inget alternativ.Foto: Erik Kruse

Att ta sig till slutspel var ett stort mål för Piraterna. Nu kan de pusta ut och konstatera att det uppnått det.

– Det är vi skitnöjda med, det blev en konstig utveckling. Vi började väldigt bra och det gick som tåget, sen blev det en dipp med lite skador. Rätt som det var var vi inblandade i bottenstriden. Det var skönt att kunna vända det till slut, med säsongen i stort är vi jättenöjda.

Hur kom ni fram till att välja Rospiggarna i kvarten?

– Jag och Anders och förarna pratade igår. Vi kom överens om att vi har större chans mot Rospiggarna över två matcher. Det är en bana som är ganska lik vår, i Gislaved fick vi så mycket stryk att vi knappt hittade hem. Den har inte riktigt runnit av oss än den förlusten. Så vi ville inte möta dem i kvarten.

Piraternas utveckling från ekonomiska problem till att återigen bli ett av topplagen i svensk speedway går därmed i rätt riktning.

– Det är ett jättekliv om vi ser till de tre åren som jag varit med. Vi följer vår plan, vi har sagt slutspel hela tiden. I år skiljer det ju ingenting på att vara trea eller sexa, men vi är ett bättre lag i år. Vi är nöjda, men nu är vi här och ser en bra möjlighet att förlänga säsongen ytterligare.

Piotr Pawlicki körde inte under tisdagen, han har ont i sin fot efter skadan. I slutspelet kommer han däremot vara med igen.

– Statusen är att han har ont, han har gått på tre fyra veckor för tidigt. Så länge foten inte går av igen så får han köra igenom sin smärta. Det gäller honom och det gäller alla i vårt lag, det har han gått med på, avslutar Daniel Davidsson.

Piotr Pawlicki kör i slutspelet, det är Daniel Davidssons besked. Foto: Erik Kruse

Resultat Piraterna Indianerna
Piraterna – 40 (86)
1. Vaclav Milik – 8 (0,3,3,2,0)
2. Piotr Pawlicki – R/R
3. Oskar Fajfer – 10+1 (2,3,1*,2,2)
4. Przemyslaw Pawlicki – 7+2 (2*,2,1*,2)
5. Jonas Seifert-Salk – 4+1 (R,1,R,1*,2)
6. Peter Ljung – 4 (1,2,1)
7. Jonathan Ejnermark – 7+3 (3,2*,1*,1*)

Kumla Indianerna – 38 (82)
1. Rohan Tungate – 10+1 (3,0,2,2*,0,3)
2. Max Fricke – R/R
3. Bartlomiej Kowalski – 8 (1,0,R,3,3,1)
4. Jonatan Grahn – 2 (1,1,N,N,0)
5. Krzysztof Buczkowski – 15 (3,3,3,3,3)
6. Hugo Lundahl – 0 (R,0,0)
7. Johannes Stark – 3 (2,1,0)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna