- Annons -

Daniel Davidsson kluven om matchen: ”Hade någon sagt det 18:30 så…”

Piraterna fick se sig besegrade i den första kvartsfinalen. Rospiggarna vann med 50–40. Det har Piratledaren blandade känslor inför.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna kammade hem den första kvartsfinalen, när returen körs i Motala hoppas Piraterna kunna vända på det. Piraternas lagledare Daniel Davidsson vill avvakta med att säga hur han känner inför resultatet i den första kvartsfinalen.

– Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, tio poäng är ju mycket. Om någon hade sagt det till mig 18:30 igår så hade jag nog nästan tagit det, men ändå så känns det inte riktigt bra. Så som deras lag är byggt och med den form de har så hade det nog kunnat bli bättre. Det visar väl sig nästa vecka om jag ska vara nöjd med det, säger Daniel Davidsson.

Rospiggarna hade Luke Becker och Antonio Lindbäck på reserven, Hallstavikslaget vann reservkampen med 24–2. Daniel Davidsson förklarar att han tycker att det är bra att man kan bygga lagen på olika sätt.

- Annons -

– Lite av tjusningen med sporten är att man kan laget på många olika sätt. Man kan bygga det väldigt topptungt med två svenskar på reserven hela säsongen, eller så bygger man ett jämnt lag. För svensk speedways del så hade det kanske varit bra att skydda så att svenska juniorer åker på reserven. Men det blir lite fel av mig att säga så när vi förlorat reservkampen med 24–2. Som sagt så finns det även en tjusning med att man kan bygga sin trupp på olika sätt. Det finns fördelar med att göra som Rospiggarna och ha en trupp med 8 förare med 1.5 i snitt. Det är spelets regler och jag vill inte kritisera det när vi fått stryk, det skulle kännas fel.

Daniel Davidsson tycker att det är en tjusning med sporten att man kan bygga lagen på olika sätt.

Vad man ska göra för att vända på det här har Piraterna hyfsat klart för sig. Man har även ett ess i rockärmen.

– Vi har Seifert-Salk som vi medvetet höll lite på, använder vi honom så kommer han åka reserv. Det gäller att alla sju gör en bra insats, toppgubbarna måste alla över tio poäng. Vi måste upp till 51, det är en uppförsbacke men den är inte omöjlig på något sätt.

Kör Przedpelski nästa vecka?

- Annons -

– Vi hoppas på det, det ser bättre ut nu än för tio dagar sedan. Vi håller kontakten med honom dagligen. Han ska ju åka i Polen på söndag, för oss hade det kanske varit bättre att de åkte ur. Vi får hålla det lite öppet, avslutar Daniel Davidsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna